Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 266

Temat: Wahacze dolne Stenberg

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Łysy0800 Zobacz post
    Czy ma ktoś założony komplet góra/dół?
    Ja mam komplecik z przodu góra i dól, nie narzekam, bardzo fajne, jednak minimalnie kwiczą jak jest zimno, ale przy dużych dziurach. Oryginały też lubiały z zimne dni coś poskrzypieć, czyli pewno standard w AR. Narazie zrobiłem na nich 5000km po dziurawych drogach i jest ok, zobaczymy co będzie dalej.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KornelPL
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto
    AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.

Domyślnie

Witam Panowie,

Nie odzywalem sie, bo nawet nie wiedzialem ze temat na forum do tej pory tak sie trzyma. A zatem zrobilem kolo 2, moze 3 tys km na razie w tym tez po drogach ktorych nawierzchnia przypomina Drezno po bombardowaniu. Na razie cisza, jestem zadowolony. Oby tylko tak dalej. Mam komplet dolnych wahaczy. Gorne na razie jeszcze TRW. Zobaczymy ajk to bedzie sie dalej trzymalo, ale jak bedzie tak jak jest to na gore latem rowniez pojawia sie stenbergi.

---------- Post dodany o godzinie 17:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:19 ----------

Cytat Napisał MarcinTM Zobacz post
    Jakość wykonania dobra, guma też obiecująca,ale na dolne wahacze może jeszcze bym się nie odważył. Wole oryginał.
    Ja kupilem komplet na dol. Wlasnie jakos wykonania byla dla mnie i dla mechanika sporym zaskoczeniem. Jakos odlewu, faktura materialu, kolor, sprezystosc i faktura gumy wydawaly sie byc naprawde w porzadku co z reszta mowil tez mechanik. nie bylo tez najmniejszego problemu z montazem. nie bylo zadnych historii takich jak tu kolega kiedys pisal ze mial na zakladzie pelno FASTow ktore ni chu chu nie daly sie nawet zalozyc.
    Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento

Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
    Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
    Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Łysy0800
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002r.

Domyślnie

dzięki wielkie wszystkim za opinie. Biorąc po uwagę, że jeżdżę po dziurawym Wrocławiu i nawet tytanowe wahacze nie przetrwają za długo, to chyba się zdecyduję na zakup

Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Łysy0800 Zobacz post
    dzięki wielkie wszystkim za opinie. Biorąc po uwagę, że jeżdżę po dziurawym Wrocławiu i nawet tytanowe wahacze nie przetrwają za długo, to chyba się zdecyduję na zakup
    Jezeli w ogole rozwazasz zakup zamiennikow to mysle ze warto sprobowac, zwlaszcza ze FAST i QAP jednak odpadaja na starcie. Ewentualnie moznaby sie jeszcze zastanowic nad tymi Adlerami skoro kolega tak zachwala. tak czy inaczej jak na razie u mnie stenberg zyje i ma sie dobrze
    Ostatnio edytowane przez KornelPL ; 13-02-2011 o 00:18

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

witam! zaciekawiony pochlebnymi opiniami kolegow liked i marcino na temat wahaczy ADLER, postanowilem troch e dowiedziec sie w tym temacie.
    Mailowalem duzo z wlascicielem firmy, wahacze robia sami, sa fabrycznie nowe, komponenty i materialy zapewnial ze nie sa chinskiej produkcji. Rozprowadzane sa przez siec motoprofil gdzie tez twierdza ze ilosc reklamacji przez kilka lat sprzedazy byla bardzo niewielka.
    Na ich aukcjach jest duzo zestawow z komponentami DELPHI wiec podejrzewam ze byc moze stosuja ich tuleje. Ale to wam juz dam dokladnie znac jak sam zakupie w przyszlym tygodniu.
    Postanowilem wiec troche ponegocjowac co do ceny dla klubowiczow z forum. Pan ogolnie jest mily i uprzejmy na dzien dobry daje 5% a na wieksza ilosc chetnych na pewno zwiekszy rabat. Jezeli bylby ktos zainteresowany wiecej info na PW.
    P.S. Jest rok gwarancji i z tego co pisal liked gdy on reklamowal bez problemu wymienili mu na nowe.
    Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 24-02-2011 o 09:16

Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto

Domyślnie

Jesli to rzeczywiscie produkt polski cena bylaby ok, choc rok gwarancji to malo - wszyscy daja 2 lata. Jakby dawali chociaz 18 msc to juz byloby lepiej. Wez od nich namiary na firme/sklep tak zeby mozna bylo tez kupowac poza allegro i w razie czego cos sie dogadywac a nie on sprzeda kilka sztuk potem zamknie konto na allegro i szukaj kozaka w stepie

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Ja też jestem wstępnie zainteresowany. Tylko, że Stenbergi wyjdą ok. 150zł taniej niż zestaw adler/delphi+góra stenberg (z tym, że w zestawie są łączniki i końcówki Delphi).

Ale jeśli mają być OK, to czemu nie? Tylko faktycznie rok gwarancji to mało..

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

A powiedzcie mi kto po ponad roku uwzględni Wam gwarancje? Czy po roku jeżdżenia po takich dziurach jak nasze drogi wytrzymają którekolwiek wahacze? Albo jeszcze inaczej czy po roku jak coś zacznie pukać to wjedziecie na kanał wyjmiecie wahacze i oddacie na gwarancje? Auto unieruchomione na dwa trzy tygodnie? Po miesiącu od założenia jakby coś było nie tak to może takiej operacji dokonacie i oddacie do sklepu po uprzednim wyjęciu ich z auta i bez różnicy czy to będzie Delpfi, Fast czy inny. Robota przekroczy koszt zakup nowego wahacza. Gwarancja niby jest a i tak praktycznie nikt z niej nie korzysta.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

dla nas moze sprzedawac same wahacze, na allegro ma wystawione komplety. Cena cennikowa 180zł sztuka za dolny i 120zl sztuka za gorny. Dla czlonkow alfaforum zgodzil sie na 5% rabatu a na wiekszy zalezy od ilosci chetnych i ma jeszcze zrobic kalkulacje na ile maksymalnie. Oczywiscie dogadalem sie ze jesli beda chetni to beda kupowac sukcesywnie a nie ze mamy zebrac kase zrobic zamowienie na 500 wahaczy i negocjowac rabat - zgodzil sie.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Ja w takim razie czekam na info.