A ja bym poprosil o boczne zdjecia 166 na w miare swierzym seryjnym zawieszeniu i na jamexach tak dla porownania.
A ja bym poprosil o boczne zdjecia 166 na w miare swierzym seryjnym zawieszeniu i na jamexach tak dla porownania.
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
Tak wyglądała moja na springach pro-kit eibach -30
http://mahony2008.fotosik.pl/albumy/817688.html
mahony2008
tył troche za mocno jakby siedzi, ginie klin 166
moja też siedzi niziutko. aktualnie mam problem z zawieszką bo coś mi trzeszczy, no ale to raczej inny temat.
ja akurat rozważam opcje wymiany zawieszki na standartowe. wkurza mnie, że na wszystko trzeba uważać. głupi krawężnik i nie podjedzie. jak parkujesz to tyłem bo przód zachacza. przedni zderzak mam zendera więc niżej leży i moża czasem pozamiatać. przez zaspy nasze kochane, których aktualnie i naszczęście nie ma jest jedno wielkie tarło.
fakt, że fajnie wygląda. siedzi tak jak na waszych forkach więc pewnie wiecie o czym mówię, ale próbuje sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto dla lansu się tak męczyć...
u mnie są jakieś białe sprężyny. kupiłem już w takiej konfiguracji, także nie wiem jaka firma itd. obstawiam, że są u mnie amortyzatory o normalnym skoku, bo jak najadę na hopkę, to czuję dość duży skok zawiasu.
nie podjąłem jeszcze decyzji, nie wiem jakie są ceny amortyzatorów, ale w przypadku niskiego zawieszenie, powinno się wymieniać cały komplet, bo przy naszych nierównościach taka konfiguracja jak moja bardzo szybko wypieprza całość.
dla kolegi który zastanawiał się nad ugięciem sprężyny stadart i niskiej:
każda ze sprężyn ma inne maksymalne ugięcie, więc ugięcie można przyrównać tylko na procentach, bo wartość będzie inna.
witam kolegę z bydgoszczy .)
Ostatnio edytowane przez psqdny ; 22-02-2011 o 19:05 Powód: siema dla kolegi z bydzi
Witam,
a jak mogę sprawdzic czy moja wersja jest -30mm czy normalna? Alfa jak w opisie.
Pomierzyc prześwit czy jak? Np eper nic o ty nie mówi...
Też przymierzam sie do wymiany sprężyn i chciałbym żeby było jak w fabryka przykazała.
To moja chyba nie jest obniżana bo na zdjęciu jest na letnich oponach 225/50 R17 i chyba wiecej miejsca zostaje w nadkolach (tyłem sie nie sugeruj bo wlasnie troche niżej siedzi)
Kubicze a jaki masz rozmiar opon?