Strona 10 z 135 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718192060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

deryl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    jaka została użyta technologia w napędzie i zawieszeniu auta.
    No to w moim przypadku zawieszenie to klasa ..hmm.. Dacia? nie raczej Tata nie wiem jaka to klasa

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Hmmm... moja 147 lubi sobie skrzypnąć, ale ma zawieszenie wielowahaczowe i na zakrętach sporo "lepszych" autek niestety odpada...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Czytam ten wątek i czytam i tak skrajnych opinii (od u mnie wszystko w 100% ok do zawieszenie jak w Dacia i Tata) to nie spotkałem. A na forum golfa V spędziłem prawie 4 lata - wszyscy narzekaliśmy w sekcji DIESLA na trzeszczenie w podszybiu, stukanie w desce rozdzielczej - ale nie było przypadku by jak jeden mąż, no prawie jak jeden psioczyć na zawieszenie czy tym podobne usterki. Serio dla samego przekonania warto kupić Alfe

deryl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    skrajnych opinii (od u mnie wszystko w 100% ok do zawieszenie jak w Dacia i Tata) to nie spotkałem
    Z tego co widzę na forum to ja i Tom & Julia mamy podobny problem z zawieszeniem na mrozie, ja nie parkuje w garażu i w pierwszych 20 minutach jazdy stuka więc jest to na 100% wina niskich temp. bo jak odebrałem samochód były temperatury dodatnie i stukania nie było

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    ... Oglądałem Giuliette kilka razy przed zakupem, nie musiałem tego robić dokładnie bo te tanie plastiki rzucają się w oczy, tak samo spasowanie poszczególnych elementów. Wiedziałem w co się pakuje i nie żałuje tego. To co mnie razi to wstawianie Giulietty do klasy premium obok Audi, BMW i Merca ....
    A że tak powiem kolego jaką wiersję zamówiłeś ( bo w tym temacie cię nie ma: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...tkownikow.html ) ,że tak narzekasz na tanie plastiki i spasowanie elemntów? W wersji distinctive + pakiet sport + skóra niczym, materiały ani ich spasowanie nie odbiega od wymienionych przez ciebie marek - oczywiście klasa premium kompakt
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Czytam ten wątek i czytam i tak skrajnych opinii (od u mnie wszystko w 100% ok do zawieszenie jak w Dacia i Tata) to nie spotkałem. A na forum golfa V spędziłem prawie 4 lata - wszyscy narzekaliśmy w sekcji DIESLA na trzeszczenie w podszybiu, stukanie w desce rozdzielczej - ale nie było przypadku by jak jeden mąż, no prawie jak jeden psioczyć na zawieszenie czy tym podobne usterki. Serio dla samego przekonania warto kupić Alfe
    Dyskusja zaczyna rzeczywiscie przypominac starcie Rodziny Radia Maryja z reporterami TVN Uwaga

Masz racje, najlepiej zrobisz, jesli sie sam przekonasz. Nie bierzesz Alfy za zone, jedynie wiazesz sie na 3-5 lat. Bedzie cie wkur*** to sprzedasz i kupisz cos innego.
    Dalsza dyskusja ogolnikowa jest po prostu bez sensu.

Co do premium, to raczej kwestia pozycjonowania cenowego, niz jakosci wykonania. Przynajmniej w PL nie jest oferowana wersja bazowa, a po doposazeniu Astry/Golfa/Focusa do poziomu Alfy ceny robia sie bardzo porownywalne.

Jakosc wykonczenia w srodku podobna, przy wypasionych wersjach skora AR nie ma konkurencji,
    rozwiazania techniczne podobne (systemy bezp, AFL, gadzety elektorniczne)
    design srodka - Alfa gora, ale to juz bardzo subiektywnie - co kto lubi
    Silnik (MA) - bezkonkurencyjny, moooze 2.0TSI VAG jest na tym poziomie
    Zawieszenie - podobnie, kazdy z ww. ma opcje sport, jezdzilem kazdym (oczywiscie Focus schodzacej generacji) - twardo i dosc glosno - taki urok sportu
    Uklad kierowniczy: Focus gora, Astra/Golf tak sobie, podobnie jak Alfa

Nie bardzo rozumiem skad porownanie do A3/BMW 1, to inna polka cenowa, za te 30-40k mozna duuzo drozszych rozwiazan zastosowac.

deryl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    jaką wiersję zamówiłeś
    MultiAir, Premium, Sport2, pełna skóra, szklany dach
    Plastiki drzwi i wszystkie te chropowate to jest dobra jakość? Aż boje się pomyśleć jak w lecie będę chciał "wystawić łokieć" przez okno czy nie zedre sobie skóry
    Ps. przy pierwszym wysiadaniu z samochodu przejechałem trampkiem z miekką gumową podeszwą po kieszeni w drzwiach - porysowała się, nie da się usunąć rys bo plastik jest tak twardy że boje się go jeszcze bardziej uszkodzić.

Ps 2. Ale nie narzekam wiem co kupowałem - żeby była jasność

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Robi się trochę OT
    Ja ze swojej strony po pierwszych kilku tysiącach kilometrów pokuszę się o szczere napisanie większego tematu traktującego i porównującego Julkę do Golfa (tak jak kolega wyżej zauważył jednak między Jualką a A3 lub BMW 1 jest delikatna różnica w postaci 40, 50 tysięcy zł, choć do BMW 1 też mogę się odnieść ) - co prawda porównam do Golfa V - w MKVI niewiele się zmieniło. Postaram się to zrobić jak najbardziej obiektywnie dla potomnych
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 25-02-2011 o 13:16

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Polecam w ostatnim Cars felietonik o forach użytkowników samochodów. Wybierasz forum dowolnej marki i po przeczytaniu opinii użytkowników natychmiast odechciewa się zakupu

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    No to w moim przypadku zawieszenie to klasa ..hmm.. Dacia? nie raczej Tata nie wiem jaka to klasa
    A mozesz napisac czym poprzednio sie poruszales? Pytam, bo akurat zawieszenie w Dacii jest to stare, sprawdzone rozwiazania z Renault, z przodu mcperson na jednym wahaczu, z tylu os wleczona. Bardzo poprawne zawieszenie do ogolnego poruszania sie. Jezdzilem Clio II, w wersji Sport. Kategorycznie inna bajka niz Giulietta. Zupelnie nieprzewidywalne zachowanie tylnej osi, bez wzgledu na nawierzchnie i zmiany obciazenia przy probie bardziej sportowej jazdy.

A z innej strony: probowales podzielic sie swoimi spostrzezeniami z ASO? Ja mailem w Astrze III wymienione 4 amortyzatory na gwarancji w ramach akcji serwisowej.
    Tym bardziej warto, ze jak najwyrazniej sie okazuje, problem nie wystepuje w kazdym egzemplarzu/wersji. Sam jestem ciekaw jaka bedzie reakcja ASO.