Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Problem z ksenonami

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Revol84
    Mieszka w
    Trzebiatów/Lublin
    Auto
    AR 156 1.8 T.Spark 1998rSprzedana. , Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003r.Alfa 166 2.4JTD

Domyślnie Problem z ksenonami

Witam mam taki problem jak przejeżdżam po nierównościach światła zaczynają migać przygasaja i zapalają się czego może być przyczyna.
    Wspomne że mam na wykończeniu AKU czy może być tego wina??

Użytkownik Ogier Avatar xander83
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    AR 156 SW 1,9JTD 110KM 2002 ALFA ROMEO 147 JTD 2001

Domyślnie

Ksenony masz z Allegro? Też śmigam na takich i nie są rewelacyjne. Przypuszczam, że albo masz luźne jakieś kable albo coś nie tak z przetwornicami. Oba palniki równocześnie tak się zachowują czy tylko jeden?

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Aku nie ma tu nic do tego. Jeśli chodzi o:
    - mryganie samych żarników to, mają one luzy które się pojawiają po pewnym czasie użytkowania. Ruchy zawieszenia+nierówności=mryganie, to była 1 opcja
    - przygasanie żarników pojawia się w momencie kiedy sam żarnik (najprawdopodobniej) lub przetwornic uleg wypalaniu. sposób (wyłączyć i włączyćświatła) pomaga na jakiś czas.
    Najlepiej podjedź do kogoś kto ma HIDy i poprzekłądaj przetwornice i żarniki żey sprawdzić co est padnięte, w razie co mam na stanie dwa żarniki 6000K plus jedna przetwornic. Pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Revol84
    Mieszka w
    Trzebiatów/Lublin
    Auto
    AR 156 1.8 T.Spark 1998rSprzedana. , Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003r.Alfa 166 2.4JTD

Domyślnie

Ksenony mam orginalne

Może ktoś sprawdzic mi wyposarzenie po Vin????

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Ja mogę.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Przeczyść styki środkiem do połączeń elektrycznych, możliwe że są zaśniedziałe

Użytkownik Rowerzysta Avatar ant
    Mieszka w
    wielkopolska
    Auto
    ar 156 2.4 jtd 110 kW distinctiv sportpack

Domyślnie

z tego co wiem, drgania powstają z powodu luzu między soczewką a silniczkiem od poziomowania. czy ktoś może to naprawiał? czy trzeba zdemontować klosz żeby się do tego dostać?
    alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał ant Zobacz post
    z tego co wiem, drgania powstają z powodu luzu między soczewką a silniczkiem od poziomowania. czy ktoś może to naprawiał? czy trzeba zdemontować klosz żeby się do tego dostać?
    tam praktycznie nie ma luzu, a przynajmniej być nie powinno. Silniczek ma gwint po którym wkręca się lub wykręca trzpień. Jeśli luz jest to prawdopodobnie silniczek jest uszkodzony, wymiana jest żmudna i trudna bo trzeba reflektor rozklejać, a sposób na piekarnik nie działa.

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Cytat Napisał Revol84 Zobacz post
    Witam mam taki problem jak przejeżdżam po nierównościach światła zaczynają migać przygasaja i zapalają się czego może być przyczyna.
    Wspomne że mam na wykończeniu AKU czy może być tego wina??
    sprawdź dobrze połączenia masowe, na nierównościach działają silniczki regulacji i być może pobór prądu przez nie powoduje spadki napięcia na przetwornicy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ant
    Mieszka w
    wielkopolska
    Auto
    ar 156 2.4 jtd 110 kW distinctiv sportpack

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    tam praktycznie nie ma luzu, a przynajmniej być nie powinno. Silniczek ma gwint po którym wkręca się lub wykręca trzpień. Jeśli luz jest to prawdopodobnie silniczek jest uszkodzony, wymiana jest żmudna i trudna bo trzeba reflektor rozklejać, a sposób na piekarnik nie działa.

niestety luz jest. silniczki są sprawne - po włączeniu świateł widoczna jest ich praca - snop światła się podnosi i obniża do wymaganej wysokości. myślę, że nie jest konieczna wymiana silniczków.
    ponawiam pytanie: czy ktoś naprawiał i może to opisać?
    alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał ant Zobacz post
    niestety luz jest. silniczki są sprawne - po włączeniu świateł widoczna jest ich praca - snop światła się podnosi i obniża do wymaganej wysokości. myślę, że nie jest konieczna wymiana silniczków.
    ponawiam pytanie: czy ktoś naprawiał i może to opisać?
    no to niestety chyba masz uszkodzony silniczek, przerabiałem ten temat niestety. Naprawa nie pomogła, silniczek się zacinał. Być może w silniczku wypadło tylko łożysko i dlatego jest luz ale wątpię. Silniczki pasują z wielu marek, np. BMW.

inna możliwość to uszkodzone mocowanie odbyśnika, jak władałeś żarnik/żarówkę być może pękło i dlatego wszystko się teraz telepie.