Witam mam taki problem jak przejeżdżam po nierównościach światła zaczynają migać przygasaja i zapalają się czego może być przyczyna.
Wspomne że mam na wykończeniu AKU czy może być tego wina??
Witam mam taki problem jak przejeżdżam po nierównościach światła zaczynają migać przygasaja i zapalają się czego może być przyczyna.
Wspomne że mam na wykończeniu AKU czy może być tego wina??
Ksenony masz z Allegro? Też śmigam na takich i nie są rewelacyjne. Przypuszczam, że albo masz luźne jakieś kable albo coś nie tak z przetwornicami. Oba palniki równocześnie tak się zachowują czy tylko jeden?
Aku nie ma tu nic do tego. Jeśli chodzi o:
- mryganie samych żarników to, mają one luzy które się pojawiają po pewnym czasie użytkowania. Ruchy zawieszenia+nierówności=mryganie, to była 1 opcja
- przygasanie żarników pojawia się w momencie kiedy sam żarnik (najprawdopodobniej) lub przetwornic uleg wypalaniu. sposób (wyłączyć i włączyćświatła) pomaga na jakiś czas.
Najlepiej podjedź do kogoś kto ma HIDy i poprzekłądaj przetwornice i żarniki żey sprawdzić co est padnięte, w razie co mam na stanie dwa żarniki 6000K plus jedna przetwornic. Pozdrawiam.
Ksenony mam orginalne
Może ktoś sprawdzic mi wyposarzenie po Vin????
Ja mogę.
Przeczyść styki środkiem do połączeń elektrycznych, możliwe że są zaśniedziałe
z tego co wiem, drgania powstają z powodu luzu między soczewką a silniczkiem od poziomowania. czy ktoś może to naprawiał? czy trzeba zdemontować klosz żeby się do tego dostać?
alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski
tam praktycznie nie ma luzu, a przynajmniej być nie powinno. Silniczek ma gwint po którym wkręca się lub wykręca trzpień. Jeśli luz jest to prawdopodobnie silniczek jest uszkodzony, wymiana jest żmudna i trudna bo trzeba reflektor rozklejać, a sposób na piekarnik nie działa.
---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:50 ----------
sprawdź dobrze połączenia masowe, na nierównościach działają silniczki regulacji i być może pobór prądu przez nie powoduje spadki napięcia na przetwornicy.
alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski
no to niestety chyba masz uszkodzony silniczek, przerabiałem ten temat niestety. Naprawa nie pomogła, silniczek się zacinał. Być może w silniczku wypadło tylko łożysko i dlatego jest luz ale wątpię. Silniczki pasują z wielu marek, np. BMW.
inna możliwość to uszkodzone mocowanie odbyśnika, jak władałeś żarnik/żarówkę być może pękło i dlatego wszystko się teraz telepie.