Strona 12 z 135 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617181920212262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

natkan
    Gość

Domyślnie giulietta po 5000 km

Nie mam potrzeby kolego pisać nieprawdy , ale nie jestem też zwolennikiem publicznego ujawniania VIN czy innych numerów. Kiedy odbiorę samochód z serwisu(mam nadzieję , że kiedyś to nastąpi)to wtedy kolego się odezwę i udowodnię ci ,że samochód taki posiadam.Np.prześlę ci zdjęcie a ty określisz gdzie ma być zrobione(las, nad jeziorem może w polu i może z czymś na masce) nie ma problemu. Na razie wierz lub nie. Twoja sprawa. Ja się dzielę tylko swoimi problemami z samochodem i naprawdę wolał bym pisać o tym ,że auto cudownie się prowadzi, że silnik ciągnie od samego dołu i że to wielka frajda prowadzić giuliette szczególnie po krętej drodze. To wszystko prawda i to wszystko wiedzą ci którzy Alfy mają ale są też i problemy. Ja mam takie o jakich piszę.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    O jakim wzorze mówisz? 60 lat garbusa, to polonez był produkowany krócej.
    Moim zdaniem powinieneś kupić Golfa, jest wszechstronny, bezawaryjny, ogólnie jest taki nijaki i przeciętny. Nawet jak będzie stał na awaryjnych to nikt tego nie zauważy, oprócz wschodnich handlowców. A i laski znają markę, wszak to V-widły tak często używane na farmie.
    I po co ta złośliwość ..... To że Golf jest wzorem to wcale nie jakieś moje widzi-mi-sie tylko od dawna każdy nowy kompact jest do niego porównywany - nawet w ostatnio czytanym dość wydaje mi się obiektywnym teście Auto Moto Sport (Golf VI Astra 4 i Julka) stwierdzono że o włos ale golf wygrywa. A to czy nijaki i przeciętny - Wiesz ja nie jestem jakimś "funboyem" konkretnej marki ale w cenie QV propozycja GOLF'a GTI ze skrzynią DSG wcale tak nudnie nie wypada ... wygląd z pakietem R-Line też do nudnych nie należy .... inny styl ale żeby nuda ... przesadzasz

PS. Żeby była jasność sam się przekonam będę miał swoje zdanie - ale nie łykam jak ktoś napisał marketingu jak pelikan - a co do Golfów mam spory bagaż doświadczeń
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 26-02-2011 o 20:59

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Żadna złośliwość. golf za wzór? wzór czego? Szkoda ze VW Bora nie przedstawiłeś jako wzór, wzór awaryjności. VW Passat pięć lat zajęło vw wyjście z awaryjności.
    Dla tych co piszą ze VW to wzór http://www.autocentrum.pl/adac/ranki...hody_male.html nie znalazłem Alfa Romeo w żadnej klasie.
    Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    w cenie QV propozycja GOLF'a GTI ze skrzynią DSG wcale tak nudnie nie wypada
    tak wersja R pięciodrzwiowa DSG + wyposażenie identyczna z QV prawie 145tys w tej cenie jest Mitsubishi Lancer Railer
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 27-02-2011 o 09:27

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał natkan Zobacz post
    wymieniono mechanizm różnicowy .... Stuki w komorze silnika pozostały ,samochód w serwisie też. Mechanicy nie wiedzą o co chodzi .... Ja znowu zrobiłem 400km do serwisu i z powrotem,zmarnowałem sobotę ....
    To tylko utwierdza mnie że mechanizm różnicowy był o.k. a mechanicy" nie wiedzą o co chodzi i wymieniają w ciemno, może się uda, ale takie działanie może doprowadzić tylko do uszkodzenia auta... Bez urazy ale gdzie mieszkasz że masz 200km do serwisu? - nie jest to żadna złośliwość tylko chcę poznac to fachowe ASO
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 27-02-2011 o 09:25
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

natkan Serwisy na gwarancji wymieniają całe elementy nie podzespoły.
    Cytat Napisał natkan Zobacz post
    Ja mam takie o jakich piszę.
    Wydaje mi sie to nieprawdopodobne albo auto miało dziwne przygody.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 27-02-2011 o 09:44

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Żadna złośliwość. golf za wzór? wzór czego? Szkoda ze VW Bora nie przedstawiłeś jako wzór, wzór awaryjności. VW Passat pięć lat zajęło vw wyjście z awaryjności.
    Dla tych co piszą ze VW to wzór http://www.autocentrum.pl/adac/ranki...hody_male.html nie znalazłem Alfa Romeo w żadnej klasie.
    tak wersja R pięciodrzwiowa DSG + wyposażenie identyczna z QV prawie 145tys w tej cenie jest Mitsubishi Lancer Railer
    Ale co mnie interesuje BORA czy Passat ... piszemy o Golfie i Julce a nie o Passacie i Alfie 156 .... Golf jest uznawany za wzór, jeśli chodzi o jakość wykończenia w klasie, o precyzję prowadzenia, jak i niestety wzrór bezawaryjności (nie ja ustalam wzroce ale od dawna każdy nowy compact jest i pewnie długo będzie z nim porównywany) - natomiast na podstawie posiadanych przeze mnie aut potwierdzam iż jest to solidnie i precyzyjnie wykonane auto w swojej klasie cenowej .

Po drugie ja NIGDZIE nie napisałem że konkurentem jest wersja R QV do R-ki sporo brakuje i mocy i napędu 4 Motion....
    Napisałem wyraźnie GTI z pakietem R-Line (pakiet stylistyczny) wtedy cena wychodzi w okolicach 115 000 a to już wypisz wymaluj QV

PS. Nie wiem jakie możliwości dodatkowych koni gratis daje 1750 TBi - ale 210KM z GTI bardzo łatwo niewielkim kosztem się rozmnaża do wartości prawie wersji R
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 27-02-2011 o 09:50

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

A co jest uważane za pojazd- symbol kompaktu, hatchbacka na świecie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

I po co ta złośliwość ..... To że Golf jest wzorem to wcale nie jakieś moje widzi-mi-sie tylko od dawna każdy nowy kompact jest do niego porównywany - nawet w ostatnio czytanym dość wydaje mi się obiektywnym teście Auto Moto Sport (Golf VI Astra 4 i Julka) stwierdzono że o włos ale golf wygrywa. A to czy nijaki i przeciętny - Wiesz ja nie jestem jakimś "funboyem" konkretnej marki ale w cenie QV propozycja GOLF'a GTI ze skrzynią DSG wcale tak nudnie nie wypada ... wygląd z pakietem R-Line też do nudnych nie należy .... inny styl ale żeby nuda ... przesadzasz

PS. Żeby była jasność sam się przekonam będę miał swoje zdanie - ale nie łykam jak ktoś napisał marketingu jak pelikan - a co do Golfów mam spory bagaż doświadczeń
    BARDZO obiektywnym... Np. w kategorii 'bezpieczenstwo' Alfa, ktora zdobyla najwiecej punktow w NCAP, dostala najmniej punktow... Gdyby dostala najwiecej, to by wygrala z Golfem. Ale jakze by to mialo byc w niemieckiej gazecie? A ciemny lud to kupi i Golfa chwalil bedzie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Golf jest uznawany za wzór, jeśli chodzi o jakość wykończenia w klasie, o precyzję prowadzenia, jak i niestety wzrór bezawaryjności (nie ja ustalam wzroce ale od dawna każdy nowy compact jest i pewnie długo będzie z nim porównywany) - natomiast na podstawie posiadanych przeze mnie aut potwierdzam iż jest to solidnie i precyzyjnie wykonane auto w swojej klasie cenowej .
    Ja bym powiedział ze Golf idealnie wpisuje się w obraz przeciętnego kompaktu - jest pod każdym względem dobry i tą kombinacją wygrywa porównania,. Brakuje mu ewidentnych wad ale brak mu też charakteru i czegoś czym by się wyróżniał w tłumie podobnych mu samochodów. Dlaczego jako właściciel Golfa zamówiłeś Julkę a nie VI generację tego szlagieru ? Dlatego ,że nie wystarczy Ci już dobry samochód, chcesz mieć dobry samochód który ma charakter i wyróżni cię w tłumie podobnych

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Ja bym powiedział ze Golf idealnie wpisuje się w obraz przeciętnego kompaktu - jest pod każdym względem dobry i tą kombinacją wygrywa porównania,. Brakuje mu ewidentnych wad ale brak mu też charakteru i czegoś czym by się wyróżniał w tłumie podobnych mu samochodów. Dlaczego jako właściciel Golfa zamówiłeś Julkę a nie VI generację tego szlagieru ? Dlatego ,że nie wystarczy Ci już dobry samochód, chcesz mieć dobry samochód który ma charakter i wyróżni cię w tłumie podobnych
    Tak masz poniekąd rację - Choć osobiście nie zamówiłem z innego powodu (u mnie cykl życia samochodu to 3 max 4 lata) i niestety w porównaniu do MKV, MKVI to tylko lifting ... to samo zawieszenie, te same silniki, odmienione troszkę wnętrze - i to była główna przyczyna dla której nie zdecydowałem się na kolejnego w moim życiu Golfa. Kolejną przyczyną było że miałem już dość tego że moj samochód podobał się także złodziejom (2 próby kradzieży). Ale faktycznie Julka bezapelacyjnie ma więcej finezji niż Golf - to dotyczy chyba generalnie Włoskich aut w konfrontacji w Niemieckimi.

A to że zamówiłem Julkę, że zawsze mi się Alfa podobała co przyznaję bez bicia świadczy o tym że nie jestem jakimś*wysłannikiem mającym na celu ewnagelizację wyznawców AR na religię*VW Patrzę tylko na swoję doświadczenia i konfrontuje je na razie z tym co czytam w sieci. Nigdy nie czepiałem się detali w stylu "jakiś plastik gdzieś troszkę brzęczy" i jeśli faktycznie Julka będzie trzymała taki poziom do jakiego przyzwyczaiły mnie wszelkiego rodzaju halmutwageny to będę w niebo wzięty Bo to będzie oznaczać że znalazłem swoj Ideał

---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:16 ----------

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    BARDZO obiektywnym... Np. w kategorii 'bezpieczenstwo' Alfa, ktora zdobyla najwiecej punktow w NCAP, dostala najmniej punktow... Gdyby dostala najwiecej, to by wygrala z Golfem. Ale jakze by to mialo byc w niemieckiej gazecie? A ciemny lud to kupi i Golfa chwalil bedzie.
    Nie wiem czy to nie jest kwestia że artykuł ukazał się jeszcze przed publikacją NCAP swoich testów (ale tu mogę się mylić)