Witam, mam pytanie czy ktoś z was rozbierał zegary ze 166?
Chodzi mi o to czy da sie wymienić sam wyświetlacz km bo mój zgubił piksele. Jeśli tak ile tym jest roboty i czy podejdzie z anglika?
Witam, mam pytanie czy ktoś z was rozbierał zegary ze 166?
Chodzi mi o to czy da sie wymienić sam wyświetlacz km bo mój zgubił piksele. Jeśli tak ile tym jest roboty i czy podejdzie z anglika?
Witam,
moim zdaniem wyświetlacz przebiegu da się wymienić.
Oczywiście jest to "delikatna" robota, wymaga rozebrania całego zestawu wskaźników. Od "anglika" wyświetlacz winien pasować.
Pozdrawiam
nie ma opcji ...
nie wymienisz
zgubiło ci piksele bo wyświetlacz nie ma połączenia z płytką
zawodzi koneksja między wyświetlaczem a płytką
przy samodzielnej wymianie będzie to samo
możesz sobie licznik cały wymienić na sprawny
nie znam nikogo komu udałoby się inaczej uporać z problemem
A z jakich wersji silnikowych pasują zegary? z diesla podejdzie?
z diesla do 3.0 ?
no coś ty ... diesel ma obrotomierz do 6tys obr a w 3.0 przy 6,5 dopiero wypada bieg zmienić a możesz spokojnie przy 7 tys![]()
a powiedz mi z angola jakby tarcze wymienic? jak bedzie wskazywał i jak wyswietlacz bedzie pokazywał km w mph czy w km?
Witam,
potrzeuję waszej pomocy!
Potrzebuję zmienić tarczę prędkościomierza w mojej AR166. Kupiłem ją we Włoszech ale chcę ją zarejestrować w Anglii gdzie obowiązują mile. Mam nową tarczę, ale nie mogę dostać się do zegara! Odkręciłem 2 śruby od góry ale to jest do zdjęcia całego licznika a nie samej szybki...szukałem w necie ale niczego nie udało mi się znaleźć...
pozdrawiam i dzięki!
Musisz zdjąć całe zegary, samej szybki nie zdejmiesz. Bierzesz sobie to potem do domku i na spokojnie rozkręcasz. Nie ma z tym większych problemów, parę śrubek i tyle.
Tu jest co nieco fotek jak się dostać do licznika:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...iwa_166_a.html
Pytanko- czy do 2,5 bedzie pasowal licznik z 3.0
Myślę, że będzie.