Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: [145]KOREK WLEWU OLEJU

Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    narazie zaloz korek z duzego fiata koszt smieszny a jak kupisz orginal to zamienisz.

Piotrek w opisie ma wyraźnie:

Model: Alfa Romeo 145
    Silnik: 1,4 Boxer

Cytat Napisał Angelika
    W sklepei z częściami Alfy powiedzieli mi, że juz nie ma go w produkcji, więc go nie mogę zamówić.
    Głupot nagadali. Korek ogólnodostępny.

więc:

Korek do załatwienia: 16 zł pod warunkiem że to Boxer bo wg rocznika 1997 to powinien być już 1.4 TS

a i jeszcze przypomniał mi się taki dowcip co to pani pojechała do serwisu i powiedziała że zgubiła taką czarną płytke z silnika o numerze 710

Igorek
    Gość

Domyślnie Re: [145]KOREK WLEWU OLEJU

Cytat Napisał Angelika
    W sklepei z częściami Alfy powiedzieli mi, że juz nie ma go w produkcji, więc go nie mogę zamówić. Pomocy !!!
    Zmień sklep. Korka może i nie produkują ale powinien on być na magazynie. Też zgubiłem korek i nie było problemów z zamówieniem go w ASO. Koszt jakieś 25 zł niecały rok temu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

Gadają pierdoły ja zgubiłem i u dilera zamówiłem i po 3 dniach dostałem i w salonie fiata też ci zciągną.
    KaKa

Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998

Domyślnie

Cytat Napisał KAKA
    Gadają pierdoły ja zgubiłem i u dilera zamówiłem i po 3 dniach dostałem i w salonie fiata też ci zciągną.
    ja juz mam na sklepie z oryginału za 16 zł

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał phantom71
    Cytat Napisał KAKA
    ja juz mam na sklepie z oryginału za 16 zł
    Masz kompletny tj. z 2 oringami gumowymi? bo mnie właśnie te oringi się rozsypali: (
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998

Domyślnie

Cytat Napisał kaes
    Masz kompletny tj. z 2 oringami gumowymi? bo mnie właśnie te oringi się rozsypali: (
    jak potrzeba to moge załatwić. Ostatnio były chyba po 3,50 / 1 szt.

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Potrzeba, a jakże... bo uszczelniam woreczkiem foliowym

Bo nie wiem kurde jak jest w TS ale w Bx jest korek plastykowy wciskany z 2 uszczelniaczami (które szybko parchacieją). I nie da się go zastąpić polonezowskim, gdzie się zakładało i robiło pół obrotu i tak zamykało.

PTASZNK
    Gość

Domyślnie

ja dzisiaj troche dłubałam przy swojej alfie (rozrząd) i przypadkiem zauważyłem że idealnie pasuje od fiata sieny 1.4
    wiadomo że nie ma znaczków ale gwint ideał i uszczelka też pasuje

a do fiafa części pełno !!

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał PTASZNK
    ja dzisiaj troche dłubałam przy swojej alfie (rozrząd) i przypadkiem zauważyłem że idealnie pasuje od fiata sieny 1.4
    wiadomo że nie ma znaczków ale gwint ideał i uszczelka też pasuje

a do fiafa części pełno !!
    Jak można trochę dłubać przy rozrządzie??? Przetrzeć pokrywę szmatką?

Angelika
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał as
    Cytat Napisał Angelika
    witam, Poszukuję orka wlewu oleju do swojej Alfeczki. Podpowie mi ktoś gdzie miogę dostać taki korek? W sklepei z częściami Alfy powiedzieli mi, że juz nie ma go w produkcji, więc go nie mogę zamówić. Pomocy !!!
    Witam,

być może pomyślisz sobie, że jestem ciekawski, ale czy będę niedyskretny jeśli zapytam w jaki sposób stracilaś ten korek? Czyżby była to "pamiątka" po ostatniej wymianie oleju u jakiegoś znającego sie na wszystkim mechanika?

Jeśli chodzi o nowy korek to obsługa sklepu najprawdopodobniej nie była z Tobą do końca szczera, gdyż z tego co wiem - produkować może się go już nie produkuje, ale producent ma obowiązek dostarczania części do 10 lat od zakończenia produkcji. Producent zawsze może wybrnąć z tego rzucając tzw. cenę zaporową i na tym sprawa się kończy.

Co do korka "z odzysku" z tego co patrzyłem na allegro to raczej bedzie trudno, ale zawsze możesz popróbować kontaktując się z ludźmi, którzy handlują częściami do AR. Mozesz rozejrzeć się po miejscowych szrotach - może sie coś trafi.

Życze powodzenia w poszukiwaniach. Pochwal się jak załatwisz sprawę - POZDRAWIAM

ptasznik
    , na allegro szukałam, w sklepach interentowych też - nici z tego. Czekam tylko na jeszcze jedną odpowiedź od jakiegoś kolesia z allegro. Zobaczymy jutro.
    Wiesz, strata korka jest dziwna, bo właściwie nie wiaodmo w jakich okoliczności zginął. Ostatnio przed zmiana oleju postanowiłam sprawdzić poziom oleju i płynu w chłodnicy, płyn dolałam i dostrzegłam, że nie mam korka oleju. Moja Alfeczka lubi sobie łyknąć trochę oleju, więc co jakis czas ją "napajam". Ostatnio dolewałam z dwa miesiące temu, ale korek musiał byc zalożony, bo ostatnio skojarzyłam, że od jakiś 5-6 dni śmierdzi mi benzyna w aucie, myślalam, że to ktoś przede mna nie dopala paliwka. A tu się okazuje, ze własna zupkę czulam. Więc do dzis tajemnica zgubionego korka mnie zastanawia.