powinno byc nie wyciagaj pingwina z przerębli![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Tak czytam i zastanawiam się nad tymi, którzy mocno krytykują auto będące dopiero prototypem... Większość rozwiązań wam nie "leży" a może się okazać, że to one zadecydują o sukcesie sprzedaży tego auta. Czy to źle, że auto dostanie około 250 KM z silnika prawie połowę lżejszego od V6?! Ilu z Was wolało by to auto z silnikiem V6 od opla? To nie ma być "muscle car" a tańsza alternatywa do tragicznej w prowadzeniu 8C i mały silnik ma jej pomóc w dobrej trakcji. Weźmy taką Brerę. Ma V6 i między innymi dzięki temu "rasowemu" rozwiązaniu waży tyle co kombi klasy wyższej i szybciej opróżnia bak niż przyspiesza...
Poczekajmy na wersję produkcyjną i wtedy wieszajmy psy na tym aucie.
---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:57 ----------
...i ile cylindrów?![]()
bo Alfa przyzwyczaila nas raczej ostatnio do aut ładnych niz super sie prowadzacych. dla mnie od zawsze alfa ma przede wszystkim jezdzic i te rowiazania ktore byc moze beda w niej zastosowane pozwolą na uzyskanie tego efektu![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Na szczescie na AR swiat sie nie konczy, a za cene 2 letniego 8C mozna miec kilka fajnych wloskich wozkow, bardziej prestizowych od AR.
W GT rozklad tez nie jest idealny, pewnie 60/40, przez to ryje nieco przodem. Tylko GT JTD to auto dla mnie do trzepania 40 tys km rocznie i jest doskonalym kompromisem miedzy osiagami, a ekonomia. Ale nie rozumiem nawiazania do GT,wszak watek dotyczy 4C, a literka C sugeruje cos wiecej, podobnie jak cena 200 k zl.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Bo to ma być auto do zabawy przede wszystkim, tym bardziej jeśli rzeczywiście bazuje na konstrukcji KTM X-Bow. Zresztą nawet w oficjalnej informacji prasowej czytamy ze auto ma dawać frajdę z jazdy na torze.
Dizwny rozkład mas? Dzisiaj się mówi że rozkład 50:50 wcale nie jest ideałem. We wspomnianym KTM-ie rozkład masy wynosi 37:63 a na przykład Lexus twierdzi że ideałem jest 48:52 i w LFA tak właśnie zrobili.
Za stylistykę odpowidzialne jest Centro Stile w Turynie.
---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:10 ----------
Literka C sugeruje tylko tyle że jest to "skórt" od słowa "Cilindri". A wiec 4C to nic innego jak Quattro Cilindri![]()
A ja myslalem, ze C to Competizione![]()
Krajcok
XKR 4.0 V8 kompressor
Masz racje, to nielogiczne. Pisze spod pachy w pracy, dlategoNie pozostaje nic innego, jak czekac na to co wyjedzie na droge, ostatecznie miedzy wersja drogowa a prototypami roznice bywaja kolosalne.
Krajcok
XKR 4.0 V8 kompressor