Przypomina mi wtyczke jaka idzie z wiatraków :>
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Chyba nie od wiatraków.
Jeśli jest od przodu chłodnicy to może być wtyczka idąca do zamka maski. Tak mi to wygląda.
Nie mam pojęcia po co, możliwe że od czujnika otwarcia maski. Przynajmniej ja coś takiego mam u siebie.
Druga część wtyczki z przewodami idzie u mnie w stronę lewego reflektora i tam łączy się w dużą wiąchę kabli![]()
Moja Alfa w 1059odc. i 1070odc. serialu Pierwsza Miłość![]()
Co mi chodzi po głowie? turbodoładowane V6
W czym mogę pomóc? Wymiana rozrządu w silniku V6 24v? napisz
to jest wtyczka od czujnika otwarcia maski, który jest w zamku jeśli masz fabryczny alarm
Integralle Masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda przy zamku u Ciebie?Jeśli jest od przodu chłodnicy to może być wtyczka idąca do zamka maski. Tak mi to wygląda.
Nie mam pojęcia po co, możliwe że od czujnika otwarcia maski. Przynajmniej ja coś takiego mam u siebie.
Alarm mam fabryczny więc wnioskuje że wtyczka powinna być podłączoneto jest wtyczka od czujnika otwarcia maski, który jest w zamku jeśli masz fabryczny alarm
Wygląda to identycznie jak u ciebie. Z tą różnicą że u mnie jest to podłączone. Ta nie ma co fotografować, szukaj wiszącego kabla z przodu chłodnic wiszącego gdzieś. Tak jak pisałem to się łączy z innymi kablami w okolicach lewego reflektora.
Odkręć sobie ten plastikowy girl (ten ze srebrna poprzeczka) po lewej stronie jest przykręcony 2 śrubkami i ma 3 zatrzaski siedzące w zderzaku i powinieneś widzieć już sporo.
Moja Alfa w 1059odc. i 1070odc. serialu Pierwsza Miłość![]()
Co mi chodzi po głowie? turbodoładowane V6
W czym mogę pomóc? Wymiana rozrządu w silniku V6 24v? napisz
A nie czasem od halogenów...?
halogeny mam i działają, więc nie
Ok dzięki za podpowiedź. Obadam jak będę miał dostęp do garażuWygląda to identycznie jak u ciebie. Z tą różnicą że u mnie jest to podłączone. Ta nie ma co fotografować, szukaj wiszącego kabla z przodu chłodnic wiszącego gdzieś. Tak jak pisałem to się łączy z innymi kablami w okolicach lewego reflektora.
Odkręć sobie ten plastikowy girl (ten ze srebrna poprzeczka) po lewej stronie jest przykręcony 2 śrubkami i ma 3 zatrzaski siedzące w zderzaku i powinieneś widzieć już sporo.![]()
Witam,
Nie chciałem zakładać kolejnego tematu, dlatego pisze tu. Mam kilka kolejnych pytań odnośnie kabli/wtyczek.
1. Co to za dodatkowe kable na głośniku - są tylko na przednim od pasażera, bo normalnie jest tylko żółta kostka
2. Po zdjęciu tapicerki od strony pasażera przy tunelu środkowym znalazłem wolne kabelki. Zarówno te w różnych kolorach jak i ten z metalową końcówka idą od radia. Do czego są?
3. Po zdjęciu tapicerki pod schowkiem znalazłem luźno wiszące niebieskie złącza. Na zdjęciu widać też że za nimi, pomiędzy niebieską a szarą kostką jest wolne miejsce do wpięcia. Od czego te niebieskie??
4. I ostatnie nie związane z kablamiczy u was pod schowkiem tapicerka też tak wygląda czy u mnie czegoś brakuje
Jakość zdjęć nie powala, ale miałem tylko telefon pod ręką. Z góry dzięki za pomoc.
naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc?
Ostatnio edytowane przez kami_l ; 20-06-2011 o 09:10