Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Stary kibel 105JTD CF2 - na ostro lol

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Chrzanu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    156 1,9 JTD 8vFL 159 1.9JTD SW

Domyślnie

Właśnie dlatego chcę się umówić z cinkiem Pierw zrobić pełną diagnostykę, a później ewentualnie podnieść moc
    Bo samochód to nie wszystko

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

a ja zapytam wprost. Znalazłem na niemieckim ebay powerbox-a na większą moc. Było kilka do wyboru i chyba bardziej pasuje mi ten na 136km i 290Nm niż 125km i 330Nm ponieważ obawiam sie o moje koło dwumasowe... Wiem ze w ON bardziej liczy sie moment jednak wole nie nieszczyć do końca koło a poobliczeniu wytrzymałości tych montowanych w 145 wynika ze 320Nm to jest jakaś gorna granica. Moja alfa ma 300000kkm prawie ale wyminione są wtryski na nowe i tubro ale obawiam sie że i tak kucyki zwiały mi z pod maski. Co sądzicie o tym ?? jesli ktoś chce to pokaże linka na ebay.pl tam w chipy z napisem STOP taki smieszny avatar był

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Lol boxy na daną moc
    Naprawdę kolega w to wierzy? Taki brylok robi tylko jedno - okładmuje czujnik raila przez co na szynę ładowane jest dużo większe ciśnienie paliwa; pomijam kwestię obciążenia rozrządu itd ale bez podniesienia boostu taki wynik jest nierealny, cokolwiek minimalnie zbliżone do tego pułapu będzie okupione duzym egt.
    Na ori klamotach 130-135ps da się zrobic bezdymnie - tu przykład z mocniejszym sprzęgłem:
    http://cinsoft.pl/index.php?strona_w...id_projektu=57

Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Chrzanów
    Auto
    alfa romeo 156 2.4 jtd 2001r- była, bravo 2.0 multijet- jest

Domyślnie

cinek a co powiesz o boxach noviteca, wiem że takie były oferowane, konkretnie pod dany silnik. Według ciebie każdy box to zło?

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

No kolego cinek to nie bardzo chyba w to wierzysz. Mam kumpla w swojej Alfie założył boxa z producenckich 140km na hamowni pomiar mocy dał wynik 138km a z boxem moc podniosła sie do 177km i śmiga auto już ponad 3 lata i żadnych problemów auto nie miało i mierzone to było na hamowni i jakoś nie jest tak źle. Mi poprostu brakuje mocy i z moich 105km zostało mniej już dlatego chce cos dodac. Mam narazie odetkany wydech i zrobiony dolot z AL. Myśle nad boxem ale nie na Nm tylko moc bo martwi mnie koło. Jak nie widział kolega jak to działa to nie dziwi mnie ze jest temu przeciwny

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Akurat miałem okazję wywalac takowe coś wpięte w instalkę w CF2 to i była okazja pologowania wozu; rail kręcący 1460 nie jest czymś normalnym w seryjnym aucie... Przyrost aż 22ps w 2.4 136ps (ori 132 i 301) nie jest szczytem marzen, auto gasnące jak rail się zgrzeje też nie. W tym samym aucie po sofcie i mbcku 175ps pękło bez problemu. Polecam aspekty techniczne CRa i diesla ogólnie wtedy moze zrozumiesz.
    Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

a kolega obeznany bo cinasoft to co innego ale jak sam kolega powiedział tak oczywiście to prawda ze 22 km to nie jest jakis tam szczyt podczas gdy oszukanie wtrysku to malo zadowalajacy efekt jednak za chip tuning taki jak kolega przeprowadza płaci sie często około 2tys zł jak na auto ktorym mam pojezdzić jeszcze z rok nie opłaca mi sie robić gdy to i tak nie zwruci sie sam wiec kolega rozumie ale z przyszłym samochodem chętnie zgłosiłbym sie do kolegi gdyż mam nie daleko na śląsk

a jeszcze małe pytanie do kolegi przy okazji w JTD w 145 jest zamontowana puszka do turbo czy można ją jakoś zastąpić czymś ?? jakieś porady ??
    o i jeszcze pytanie co z egr ?? jeśli nawet zdecydowałbym sie na zakup takiego czegoś to co ?? zaślepiać co to da wogule ??
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 02-03-2011 o 22:16