Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: czarny PR Alfy

Użytkownik Ogier Avatar mar222
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 164

Domyślnie

Ja lubie sobie troche takich ludzi co pisza ze alfa to szrocik zmieszac z błotem na youtube oraz różnych psełdo forach motoryzacyjnych.Może i nie zatrudniają stada chńczyków co pisza "drógi raz tego g..a nie kupie" ale jest opinia którą rozdmuchali wisniaki a to jest gorsze od tego stada chińczyków bo to istnieje w "umysłach" ludzi a tego zmienic sie tak łatwo nie da. Może jak by alfa zaczeła być bardziej agresywna a nie siedziała cicho np. reklamy w tv, w gazetach w necie zaczłeła by jezdzic po bmw,vw group to by moze cos to zmieniło.Dobra reklama potrafi zdziałac cuda.

Użytkownik Ogier Avatar turbodreamer
    Mieszka w
    Szczecin/Stargard
    Auto
    AR 166 3.0 V6, MINI Cooper S R53 '06

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Hehe a koleś z Insygni psioczy na Alfy, chyba faktycznie Opel nie może przeboleć przegranej w przetargu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Sorry chłopaki, ale jeśli chodzi o ten przetarg, to dano ciała. Jak czytam te artykuły, to nie wierzę... Jest przetarg, to powinna wygrać najlepsza oferta, a nie...najtańsza, w której samochodom zakłada się niefabryczne koła, używa dystansy etc. Sorki, ale to pomyłka...
    no niestety ale muszą się do błędu przyznać

Kto w większości krytykuje Alfy mało wartościowymi wpisami na onetach itp? Chłop podpatrzył czym koledzy jeżdżą po czym zaczął szukać tego dla siebie (Vectry, Passaty, Golfy, A3) i teraz ma świetną okazję do dowartościowania się że on i jego koledzy nie mylili się przy zakupie auta. Niech dalej będą częścią szarego społeczeństwa a ja będę stał z boku i się śmiał bo wiem że się wyróżniam od nich i to mnie czyni wyjątkowym

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

"Choć diler Alfy Romeo proponował dostarczenie zimowego ogumienia, zamontowanego na pasujących do auta, fabrycznych felgach aluminiowych - KGP odmówiła, nieoficjalnie motywując to tym, że aluminiowe felgi zbyt mocno niszczą się podczas zimowej eksploatacji." - W policji zapomnieli, że mamy XXI wiek, no i że stalówki z borewicza ruda żarła.

Niestety, rano w artykułach była opinia odpowiedzialnego w KGP, że nie wie gdzie były takie przypadki i z oficjalnych źródeł nie słyszał, żeby coś takiego miało miejsce, dowiedział się z prasy. teraz tego fragmentu nigdzie nie ma. Teoria spiskowa?...

Znalazłem u źródła:
    "– Zbadamy incydent w Starych Babicach. Dotąd nie dotarła do nas informacja o usterkach w jakimkolwiek radiowozie, które mogłyby zagrozić życiu funkcjonariuszy – mówi rzecznik komendanta głównego Mariusz Sokołowski. Jego zdaniem za bezpieczeństwo policjantów, którzy siadają za kierownicami alf romeo, odpowiadają komendanci wojewódzcy. – Każda partia samochodów na szczeblu województwa jest odbierana indywidualnie przez zespoły ekspertów – twierdzi." - http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosc...daja_kola.html

Jest tam jeszcze ciekawa uwaga odnośnie alufelg i opinia policjantów, jakoby słyszeli dźwięk "ucierania" śrub - cokolwiek u licha to znaczy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    "Choć diler Alfy Romeo proponował dostarczenie zimowego ogumienia, zamontowanego na pasujących do auta, fabrycznych felgach aluminiowych - KGP odmówiła, nieoficjalnie motywując to tym, że aluminiowe felgi zbyt mocno niszczą się podczas zimowej eksploatacji." - W policji zapomnieli, że mamy XXI wiek, no i że stalówki z borewicza ruda żarła.
    "Oszczędność rzędu 600 zł na każdym z samochodów nie była jednak sprawą prostą i wymagała sporo zachodu. W ofercie Alfy Romeo nie ma bowiem seryjnych felg stalowych, które były jednym z wymogów przetargu."
    Jeśli taki był warunek przetargu, to AR go nie spełniała. KGP dała swoje wytyczne i po sprawie. Wygrała tylko i wyłącznie przez cenę, a teraz będą się sypać gromy... Nic nie poradzi szydera z niebieskich.
    Sam uważam, że skoro już wygrali przetarg, to z oceną tych aut trzeba się wstrzymać na 6-12 miesięcy. Powtórzę to, co napisałem, mam nadzieję że jednak wszystko będzie ok.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    leję na to

ot tak po prostu

niech piszą - będę znowu miał fajne auto , dosyć młode z dobrym wyposażeniem za przyzwoite pieniądze
    Szlak mnie trafia na te idiotyczne artykuły:/
    Bocian popieram w 100% też juz dawno się z tego cieszyłem No i nie muszę się bac że mi niunie zapier.... z pod domu na częsci zamienne jak do Vw;D

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Kolega Skrzydlaty z alfaclub.pl napisał:

Zmieniają felgi na alu na koszt dilera który dostarczył auta. Mieliśmy pierwszą w Carserwisie
    Napisał 'mieliśmy', więc wierzę, że jest bardzo dobrze poinformowany
    Więc jeszcze tylko te nieszczęsne homologacje na radary - videorejestratory i będą Alfiątka śmigać aż miło, a utyskiwanie się skończy.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Ale kto przy zdrowych zmysłach czyta komentarze trolli?? Bo ja nie doszukałem się w tych artykułach niepochlebnych opinii o Alfach, raczej o zwycięzcy przetargu.. A trolli olać..

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

no i jak nie w wierzyć w celowe działania konkurencji.
    Wg starej zasady dzis się napisze kłamstwo, jutro sprostuje, ale ważne to pierwsze pozostanie w pamięci.
    I jak dowiadujemy się z dzisiejszych publikacji
    http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...-felge,1604874

Nie odpadają koła, tylko koło, i nie odpadło tylko uszkodziło, i nie z winy producenta, ani dilera tylko policjanta...

Równie dobrz zamiast napisać "TIR najechał na Alfę stojacą na parkingu" można napisać " Alfa uczestniczyła w kolizji z TIRem. I już posypią się komentarze " ale musiał zap..alać tą Alfą, nic dziwnego zę się szrot rozsypał" bo przecież nikt nie czyta treści, a zresztą większość z tych co przeczyta i tak nie zrozumie.Klasyczna manipulacja.

Skąd redaktor z Gazety prawnej , bądź co bądź poważnego wydawnictwa dowiedział sie o uszkodzeniu felgi w Starych Babicach, małej mieścinie, i nie sprawdzając tego opublikował artykuł który podchwyciły wszystkie serwisy? I wzorem klasycznego brukowca wymyślił sobie te brzmiące niczym z horroru opowieci o złowieszczych dźwiękach dobywających się ze śrub? Kto mu naopowoiadał o dokręcaniu śrub co 400 km?

Ale to właśnie większość czytających zapamięta, i będzie powtarzać, "kup Niemca bo ponoć w alfach to koła odpadają, nie wiem dokładnie o co chodzi ale było coś takiego niedawno. Nawet w necie pisali..."

I tak narodził się kolejny mit na temat Alfy.

A swoja drogą zastanawiam się co trzeba zrobić by tak rozwalić felgę?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Uszkodzona_stalowa_felga_5061012.jpg
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	37.3 KB
ID:	21138Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Uszkodzona_stalowa_felga_5061013.jpg
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	35.1 KB
ID:	21139
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 03-03-2011 o 13:22

Bruce Willis
    Gość

Domyślnie

Mozna spojrzeć tak:
    1. diler zrobił dużą kupę, bo po prostu, aby wygrać (czyli obniżyć cenę) zastosował niesprawdzony patent i mleko się wylało.
    2. na forach (i w Polsce w ogóle) panuje kult niemieckiej motoryzacji, połowa każdej wsi jezdzi golfem albo pasatem, ewentualnie astrą.
    3. alfa kiedyś produkowała przez jakiś czas faktycznie złomy, opinia się ugruntowała i teraz trudno to zmienić. tak to działa w kazdej dziedzinie zycia.
    4. konkurencja na pewno coś tam dorzuca ale jednak większosć postów to ujadanie szczeniaków.
    5. niestety, wizerunkowi marki to nie służy.
    6. plus z tego taki, że rzadko kradną alfy i w miarę tanio można je kupić.