ostatniej jak i tej zimy reczny ciagle mi zamarza a jak odpusci to jest bardzo slaby.napewno do wymiany sa linki ,a nigdy tego nie robilem,wiec czy jest tam jakis myk przy ich wymianie.
ostatniej jak i tej zimy reczny ciagle mi zamarza a jak odpusci to jest bardzo slaby.napewno do wymiany sa linki ,a nigdy tego nie robilem,wiec czy jest tam jakis myk przy ich wymianie.
Mogą być też zapieczone sworznie samoregulacji lub same tłoki w zaciskach, no ale najpierw trzeba sprawdzic poprawność działania linek.
Mi też zamarza ręczny jak jest ciepło to jest ok![]()
Bo samochód to nie wszystko
Po prostu woda dostaje się do linki która idzie pod autem i zamarza ot cały problem.
Bociek znalazłemdzięki
![]()
Bo samochód to nie wszystko
Tez przerabialemale w zimie radze stawiac na plaskiej nawierzchni i używać biegu
![]()
Wtedy linki sie oszczedza
Żeby wymienić linki:
- poluzować śrubę przy dźwigni ręczneg (widoczna po ściągnięciu mieszka)
- pod samochodem odkręcić po jednej śrubce na linkę i odczepić je od dźwigni na zaciskach
- wymienić linki i naciągnąć śrubą przy dźwigni w kabinie
Jak ja sobie poradziłem to każdy da radę![]()
Tylko że z tą wilgocią to dziwne. u mnie też ostatnio zamarzlo. Nie da się jakoś tego poprawić, ulepszyć żeby tak się nie działo. W poprzednich samochodach czy zima, czy lato ręczny zawsze działał.
Pomijam kwestię pękniętej obudowy linki, ale jak jest cała obudowa to którędy się tam dostaje wilgoć? Może by przy wymianie wlać trochę oleju w linkę, może to pomoże?
P.S. Sorry za podpiecie do tematu.
linki do wymiany,wymieniłem sam i w dzisiejszych mrozach zaciągam i nic,roboty 1h