Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Telefon. Sieć jest, a nie można dzwonić

Mata
    Gość

Domyślnie

A ja mam pytanie odnośnie braku sieci. ICS czyta karte pokazuje sms i książkę telefoniczną ale nie da się dzwonić. Co może być problemem?

leszekbodzio
    Gość

Domyślnie

A antenę masz na dachu bo u mnie jej brakowało i telefon sygnał łapał tylko jak był bardzo mocny,a po zamontowaniu anteny śmiga aż miło.

Mata
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o tą antenę z tyłu od radia to jest, radio bardzo dobrze mi odbiera. Na pewno chodzi tutaj o coś z zasięgiem dlatego, że jest przekreślona słuchawka i wygląda jakby te antenki były puste jak w komórce.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Ale o ile mi wiadomo to do telefonu jest osobna antena.. ta od radia jest umieszczona na tylnym podszybiu a od telefonu na dachu.. Sprawdź może masz właśnie tą na dachu uszkodzoną.. No chyba że się mylę to proszę mnie poprawić.

leszekbodzio
    Gość

Domyślnie

Tak właśnie od telefonu jest na dachu tak krótka jakieś 5cm wkręcona w antenę od GPS.

Użytkownik Świeżak Avatar maziarek1
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 2000r. Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 2005r.

Domyślnie

panowie dostalem w koncu icsa w drewnie z tel od kolegi z forum ar145tss za rozsadne pieniazki i w dobrym stanie (podziekowal). zapakowalem w miejsce mojego starego podlaczylem wszystko odpalam prosi o karte wsadzam karte z pleya i zonk pojawia sie wszystko jak trzeba ksiazka itd zasięg jest 3 kreski ale jest przekreslona sluchawka i pisze ze tylko polaczenia alarmowe wiecie moze czemu???

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

telefony w naszych bellach będą powoli umierały ponieważ z tego co pamiętam działaja one w zakresie częstotliwości GSM 850 i GSM 900
    natomiast większość nadajników przynajmniej w dużych miastach przechodzi już lub dawno przeszło na system GSM 1800 GSM 1900
    czyli sygnal jest ale wysyłanie i pobieranie danych w tych lokalizacjach jest niemożliwe przez nasze belle
    CYTAT z WIKIPEDII
    Operatorzy posiadający licencje umożliwiające wykorzystywanie częstotliwości z dwóch zakresów (np. 900 MHz i 1800 MHz) najpierw starają się pokryć cały dostępny obszar za pomocą sieci GSM 900 (mniejszy koszt związany z pokryciem dużych obszarów), a następnie w regionach związanych z dużym natężeniem ruchu telekomunikacyjnego (np. centra miast, tereny atrakcyjne turystycznie) wdrażany jest też dodatkowo GSM 1800 (większa liczba dostępnych częstotliwości

ja swego czasu jak miałem erę to w łodzi mi śmigala a jak wjeżdzałem do warszawki to nic nie działało mimo zasięgu
    zmieniłem na plusa i było ok ...
    teraz mam orange i potrafi się w wielu miejscach sypać

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

blackalfa166 i taka byla ikona przekreslona sluchawka?? wedle instrukcji icsa " telefon nie aktywny lub brak obslugi sieci lub telefon nie wlaczony do sieci" ktory operator najlepiej bedzie dzialal??? kupilem playa i czyta ta karte zasieg jest ale sluchawka przekreslona, kupilem orange nie widzi karty porownalem oba simy i orange sie znacznie rozni od playa, simplusa i ery nie probowalem
    Ostatnio edytowane przez maziarek1 ; 12-08-2011 o 17:00

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

spróbuj wepchać karty innych operatorów, jeśli one wskażą to samo to znaczy że albo masz coś z anteną albo ze wzmacniaczem sygnału w lewym tylnym słupku
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

kupilem plusa i ere plusa karte widzi zasieg jest, ery nie widzi tak samo jak orange jakies sa inne chipy węzsze i dluzsze niz playa i plusa, objawy te same zasieg jest 2 kreski i przekreslona sluchawka ale jak ruszylem zeby pojezdzic to przekreslona sluchawka zostala a zasieg zniknol z wyswietlacza calkowicie nie ze byly puste te kreseczki w srodku tylko nie bylo ich wogole tak powinno byc??