Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Zakład polerujący klosze reflektorów

Użytkownik Ogier Avatar dzony43
    Mieszka w
    Kraków/Częstochowa
    Auto
    E32 '89

Domyślnie Zakład polerujący klosze reflektorów

Witam, poszukuję w (lub bliskim pobliżu) Krakowie LUB w Częstochowie zakładu lub kogoś, kto profesjonalnie wypoleruje mi klosze lamp przednich, profesjonalnie zabezpieczy, profesjonalnie je również rozbierze i zaklei bez uszczerbku na ich zdrowiu Czytałem masę tutoriali, ale nie mam miejsca (mieszkam w bloku) ani pewności jak mi się uda owy zabieg.
    Znalazłem jakiś zakład w krakowie, ale życzą sobie 100zł od lampy. Za taką czynność (bez regeneracji odbłyśników) wydaje mi się, że można by wydać max 100zł, ale za obie lampy.
    Z góry dzięki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

A Ty za ile chciałeś, żeby Ci ktoś to zrobił i to jeszcze w Krakowie?! Po co regenerować odbłyśniki? Jeśli są matowe bo zapylone to trzeba przeczyścić wilgotną szmatką z mikrofazy bez detergentów a potem na sucho takim samym materiałem (np ściereczki AquaPur z LIDL'a po 8,99 dwie sztuki). W przypadku gdy są fizycznie uszkodzone ponowne nałożenie powłoki nie ma sensu. Wtedy lepiej kupić połamaną z zewnątrz i zmienić odbłyśniki. Polerowanie lamp uszkodzonych od kamieni może zdzierać powłokę ochronną a wtedy to już nie wygląda ciekawie. Powiem szczerze, że za 100 zł to mi by się nie chciało tego robić bo sam montaż i demontaż tych lamp to dużo gimnastyki a poza tym jeszcze trzeba je dobrze i szczelnie złożyć najlepiej na nowej masie. Na początek niech Ci ktoś je oceni czy jest sens polerować zanim wydasz niepotrzebnie pieniądze.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

100 zł za sztukę to cena dobra.. Pomyśl w drugą stronę, chciało by Ci się to robić wszystko i do tego porządnie z odpowiedzialnością za lampy za 50 zł od strony?? :|
    Kup sobie komplet Depo i będziesz miał z głowy..

deos
    Gość

Domyślnie

O ile aktualne to w Krakowie - http://reflektory.autogamma.pl/