Witam. Zaznaczając po raz pierwszy swoją obecność na tym forum (muszę przyznać, że ucieszył mnie wysoki poziom kultury rozmów) jednocześnie przyznaję się, że jestem młodym człowiekiem, który prawdopodobnie otrzyma auto zakupione przez ojca. Nie, nie będzie to mój pierwszy samochód. Przechodząc do sedna sprawy - kieruję prośbę do posiadaczy QV, która może trochę wnikać w informacje poufne, ale mam nadzieję, że się ze mną nimi podzielą. Mianowicie chodzi o ceny, jakie udało wam się wytargować za dobrze wyposażone Giulietty QV i jeśli to możliwe w jakich salonach tego dokonaliście. Potrzebny mi jest punkt odniesienia w razie pertraktacji ze sprzedawcami. Druga sprawa: prosiłbym o potwierdzenie różnicy (podobno 2L?) w spalaniu pomiędzy 1.4TB a 1750. I nie chodzi mi tu o różnicę z katalogów, tylko o faktyczną. Będzie to samochód użytkowany na co dzień (W-wa) więc ta kwestia jest dla mnie dość istotna. I tak, wiem, że nie ma co szukać kwadratowych jaj w silniku z QV, jeśli chodzi o ekonomięOstatnią kwestią będzie prośba o podanie mi krótkich, ale treściwych i racjonalnych argumentów za kupnem QV lub 1.4TB. Dylemat ciężki, lecz i tak ostatecznie decyzja będzie należeć do ojca do czego się przyznaję. Za każdą merytoryczną i konstruktywną odpowiedź będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
![]()
Ostatnio edytowane przez Arkadius ; 09-03-2011 o 23:02
Za 1.4MA - na pewno mniejsze spalanie i zupełnie wystarczające osiągi, lżejszy silnik (mniej podsterowne auto, podobno lepiej się prowadzi), dodatkowo QV jest powieszone 1cm niżej (co do tego nie wszyscy się zgadzają na tym forum, może by trzeba zmierzyć?).
Za QV - yyyy... Bo wersja QV to jednak QV, podwójny wydech, koniczynki na bokach i te sprawy.
P.S. Jak ojciec kupuje, to naciągnij go na kolor 8C.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mi zaproponowano 7% rabatu od kwoty 107 tyś.
ale jak czytałem wątek to niektórym udało sie wytargować grubo powyżej 10% na dzień dzisiejszy praktycznie kazda marka jest w stanie zaproponować rabat od 10%
dlatego spokojnie czekam i mam zamiar spróbować u innych dilerów.
10% to tylk oauto ze stoku, a nie zamawiane
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
13% Zamawiane
Na QV stojącą na placu można było dostać kilkanaście procent upustu, chyba z 15, już nie pamiętam dokładnych cen. Ale wziąłem 1.4 MA, konfigurowaną pod zamówienie, upust koło 10%. Dealerzy nie chcą schodzić z cen, bo to nowy i modny model, ale można wyrwać więcej niż te 7%. Kwestia też, czy się bierze auto za 70 tys, czy za 120. Kolor 8C to podobno straszna masakra przy próbie odtworzenia uszkodzonych elementów. Ale wygląda pięknie...
Potwierdzam powyższe, co do QV z placu. Ale rocznik 2011
Chciałem zamawiać 1.4 MA, ale handlowiec namówił mnie na wzięcie gotowca, w sumie nieźle wyposażonego.
Zalety z mojej strony takiego rozwiązania są potrójne:
szybki zakup, duży upust, "wyleczenie z głupot" - jak ja to nazywam, czyli brak wielu wymyślonych, nie do końca niezbędnych opcji wyposażenia.
Wybór wersji QV skutecznie leczy z "kaca" rezygnacji z zamawiania wymarzonej konfiguracji.