Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Temat: [156] Moje caraudio

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Więc, głośnik kupiony, skrzynia prawie skończona

uDimension el-s104 25cm http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=233&pid=1800

gra pięknie, ma mocny bas, ładnie idzie pod wzmakiem 120rms
    komponuje się dobrze z sinuslivami, które też już są zamontowane

jeszcze tylko poprzyklejać materiał, polećcie jakiś dobry klej który szybko schnie

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

No ładnie może na wiosnę też się pochwalę swoim caraudio, czeka mnie zakup jeszcze dwóch wzmacniaczy. Obudowa jak na ten głośnik ciut za duża w/g producenta ale zamknięte paczki sporo wybaczają. Klej polecam Moment firmy Heinkel, szybkoschnący, kontaktowy na bazie butaprenu. Smarujesz obie powierzchnie czekasz 5-10 min i dociskasz (gotowe) na nic nie trzeba czekać łapie od razu. Najbardziej ekonomiczna puszka to 0,8 litra u mnie kosztuje 28 zł, szukaj w różnych "dreweksach".
    Ten wzmacniacz ma 120w rms w mostku, czy to jakaś jednokanałówka? Bo jak mostek to polecam jakiegoś małego monobloka 150-200 w , duża lepsza kontrola nad głośnikiem a to powinno jeszcze znacząco poprawić jakość basu szczególnie że membrana "furkocze" w ciut za dużej obudowie.
    P.S. dobry pomysł i wykonanie, gratuluje. Alfy to ciche autka i muzyczki słucha się świetnie.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

co do litrażu to skrzynia została przycięta, i litraż się zmiejszył +/- tak na oko gdzieś 23 litry
    wzmacniacz ma w mostku 120 tak, pomyślę w niedalekiej przyszłości nad monoblokiem

dzięki za dobre słowo

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

woofer skończony, użyłem kleju pattex moment i mogę go polecić, dobrze się nim klei
    dorobiłem jeszcze kostkę na kablu z pozłacanymi konektorkami
    Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 03-03-2011 o 21:43

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    woofer skończony, użyłem kleju pattex moment i mogę go polecić, dobrze się nim klei
    dorobiłem jeszcze kostkę na kablu z pozłacanymi konektorkami
    "skrzyneczka" prezentuje się naprawdę wybornie!!!gratuluję pomysłu i wykonania!

zrobiona jest ze smakiem,myślę że przydałaby się jeszcze jakaś delikatna maskownica na głosnik.

czasem latajace luzem przedmioty w bagażniku mogą wyrządzić wiele szkody...

moja druga ulubienica...

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

dzięki, maskownica będzie może nawet jeszcze jakieś modelowanie frontu ale to jak już to na wiosnę. Szukam jakiejś fajnej maskownicy

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Odświeżam temat, nowe fotki nowy wzmacniacz zamontowany w półce tylnej

Hifonics Son of a Thor ,225W rms w mostku napędza uDiemension Element el-104

fotki

następny etap to zamknięcie drzwi blachą aluminiową tak jak to jest w vagach

zastanawiam się nad grubością blachy, w toledzie jest to chyba 2mm tylko że nie aluminium, nie wiem jak będzie ze sztywnością blachy 2mm alu
    no i oczywiście nowe wytłumienie drzwi przednich czymś lepszym

następnie planuje zastąpienie gwizdków sinusliva neo25s pejotkami stx'a w słupkach na robionych zwrotnicach, woofery zostają Sinuslive SL16 (150W rms)

szukam jakichś informacji na temat uszczelniania wytłumiania tapicerek które grają razem z wooferem ba nawet z wooferami przednimi, tak na oko to tapicerki drzwi, słupki i tylnia półka
    Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 03-03-2011 o 21:11

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

ja tu wytłumiam bagażnik , wzmacniacze a wszystkie pierdzenie tapicerki dochodziły z podsufitówki, co odkryłem przez przypadek chcąć zdrapać jakiś syf lol
    widocznie w moim aucie było cb radio i został kabel wsunięty pod podsufitke i sobie brzęczał po całym aucie taki wtyk
    no ale przynajmniej zrobiłem porządek z kablami w półce

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

jedziemy dalej, drzwi przednie, miałem je "wytłumione" tymi tanimi matami bolla czy coś, przyszedł czas na poprawę
    wybór padł na maty firmy gms 04, które ostatnio zbierają dobre opinie, poszło 3 maty o wymiarach 100x500
    wytłumione w środku i na zewnątrz, większe otwory technologiczne zatkałem płytami mdf 6mm, które pokryłem pastą do wygłuszania samochodów, tak samo panele z mdfu

drzwi mam nadzieje jutro dokończe, jeszcze tylko polutować zwrotnice pod woofery i będzi przodzik cacy

zawodzę się na kolegach nikt nie komentuje ani nie wytyka błędów!!!!

edit

drzwi dokończone, efekt conajmniej zadowalający a nawet lepiej, polecam maty firmy GMS 04 dobra cena bo 45 zł za sztuke a 3 wystarczyły (100x50cm)
    teraz dopero woofery SL16 zagrały i pod wzmakiem Hifonicsa SonOfThor, nie trzeba suba w aucie do spokojnego słuchania
    Na dniach włoże drugi wzmacniacz Ground Zero Gzta 2.150 mk2 ale z pierwszej serii, będzie napędzał suba uDimension

Jeszcze tylko tweetery w słupkach, no i kondensator, może ktoś jakiś mi poleci
    Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 15-03-2011 o 16:34

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

Powiedz mi - naprawdę odczuwasz różnicę w tych matach? ja chcę kupić kilka mat (ATM- wysokoelastyczna 2,2mm) i nimi wygłuszyć drzwi. Za Chiny Ludowe nie mogę dorwać dystansów. Sam je robiłeś czy gdzieś kupiłeś (uniwersalne czy spocjalnie do AR) ? Cieszę się, że jest taki temacik ponieważ jest stosunkowo mało Alf z caraudio. Aha - duża różnica w przeżuceniu tweeterów na słupki? Ja tego robić nie będe ale jestem ciekaw.