Kolego wszyscy tutaj mówią żbyś zmienił opony. Więc tak zrób i problem z głowy. Po co kombinujesz z dystansami jak wszyscy ci mówią że ta opona jest po prostu za DUŻA. Jeżdże ja i połowa pomagających Ci tu na 215/45/17. Więc ty zrób to samo. Jak nie masz kasy to zmień tylko tył i będzie git. Pozdro
Może sprężyny do wymiany?
Tak nawiasem. Po kupnie Alfy miałem takie opony jak wyżej pisze luki 225/45/17. Mam sportowe zawieszenie typu nie znam, ale jest nisko. I Obcierało. Wstawiłem 215 i nie obciera. Moze to ci pomoże. Pozdro
podbijam
mam 225/45/17 przod i 235/45/17 tyl, felga ET35, zalozylem w sobote i zrobilem probny przejazd niestety obciera. jakie dystasne do tego dobrac?
dzownilem do tej firmy http://profelgi.pl/dystanse-przeloto...bami-p-48.html
gosc mowil ze najczesciej ludzie biora 17mm - przelotowe z kolnierzem centrujacym. czy ktos moze mi doradzic cos w tej sprawie?
bez dystansow wydaje mi sie juz troche szeroko Załącznik 21953
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
1. Ale co Ci ociera?
2. Jaką masz szerokość felgi?
PS. Dystanse raczej nie pomogą. Jeśli trze przód, to niestety zewnętrzna część opony o nadkole/błotnik. Nawet jeśli nie trze, to przy mocnym dobiciu będzie dochodziło do kontaktu.
Jeśli ociera tył, to musisz dokładnie sprawdzić, czy jedzie po nadkolu wewnątrz, czy również od zewnątrz...
jak juz pisalem przy zakladniu juz widzialem ze jest strasznie ciasno od wewnetrznej strony. jak moge sprawdzic zeby byc na 100% pewien od ktorej storny trze? przejechalem 10km i sciagnalem kola bo szkoda opon zeby scinalo.
Znowu nie wiadomo o co chodzi? Ciasno gdzie? Przód czy tył?
235 wg. mnie nie ma szans, a i 225 przy ET35 nawet jeśli uda się wcisnąć, to będzie od czasu do czasu ocierać.
Ja mam 225/45 R17, ale ET 40,5. Do zwrotnicy mam jakieś 2-3mm.
W Twoim przypadku nie ma co "dystansować" bo koła wyjdą poza obrys.
Wymień opony na 215 i będzie spokój... Niestety
ciasno z przodu, nie wiem jak ta czesc sie nazywa, zrobie foto pozniej i wrzuce to bedzie wiadomo o co chodzi. 225 na przod zalozylem a 235 na tyl