A tak z ciekawości ile wasze TB pompują ?
A tak z ciekawości ile wasze TB pompują ?
Nie mam pojęcia![]()
Widzę zainteresowany z Warszawy ,zatem poletko tunerów jest duże: Masters tuning ( Marek Staszewski) Unitronic ( Andrzej Poniedziałek) ,MR Motors ( Witek Rogalski) i proponowałbym ci te firmy odwiedzić,wypytac,zorientować się,przy czym odrazu ci mówie ,że cenę wykonania mechaniki i softu najlepszą będziesz miał w MR MOTORS,sam tam robię furkę i jestem zadowolony,a piszę to nie bez kozery,czy dla reklamy,bo odwiedziłem te 3 firmy w celu orientacji cenowej.Z firm ,które zajmują się IC na zamówienie ( pod ciebie) to znam tylko nissensa i takowy IC mam u siebie,ale mozliwe ,że w zderzaku spokojnie zmieścisz cos o standardowych wymiarach z chinoli ( tańsza opcja).Ogólnie za 4k zł to IC z softem i jeszcze jakaś reszta ci zostanie z tego.
Daj znać jesli zrobisz jakieś kroki,bo to była by pierwsze GTV z tą jednostką z udukomentownym jakims modem podnoszącym moc
Pozdro.
Mam wynik z hamowania - Panowie (i Panie jeśli ktoś to czyta) - nie jest fenomenalnie.
Muszę zabrać się za doprowadzenie auta do serii, a potem zobaczymy. W wolnej chwili wrzucę skan, ale generalnie na pierwszym pomiarze wyszło 170KM na drugim 180KM (momentów teraz nie pamiętam i przy ilu RPM).
Z dokłdniejszych oględzin auta wynika, że to może być turbina, chociaż sam nie wiem czy przypadkiem dziurawy wydech z wgniecionym kolektorem (od tego się zaczęło, skoro zmieniam wydech to czemu nie na coś lepsiejszego).
Będę Was informował jak przebiega postęp prac, jak już pisałem - narazie autko musi wrócić do seryjnych osiągów, ale kwestia IC i całej reszty jak najbardziej aktualna!
pozdrowienia
A już myślałem że pan Karol odwiódł cię od wszystkiego i wytłumaczył dlaczego nic nie ruszać w Gtv,ha,ha!!Bardzo ładna sztuka i chyba wiem od kogo ją odkupiłeś.Co do modzenia to walcz i nie poddawaj się,ktoś wkońcu musi ogarnąć to serducho i pokazać że to nia takie straszne.Powodzenia.
ja tak jak pisałem mam trochę pomodzoną AR (taką ją kupiłem) auto już ma wsadzony silnik z powrotem (wymiana uszczelek pod głowicą , uszczelniaczy zaworowych i inne pierdoły) zastało podłączyć osprzęt i będzie jeździć. AR na bank trafi na hamownie bo jestem ciekaw ile wyjdzie. autko pompuje 1.2 bara (narazie) wie ktoś może ile powinno w serii ?
W takim razie czekamy na pierwsze jazdy testowe.Jak miałeś wyjęty silnik to trzeba było kombinować większą turbinke!i zegar od egt zamontować,gdzieś dyskretnie.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
E tam,nie ma co się dołować.Hondy też nie trzymają serji!ha,ha!Najważniejsze że jest zapał do zrobienia czegoś.A turbo można zawsze na większe zmienić i wyleczyć Bellę z braku mocy!!
pytanie pierwsze jaka hamownia jak inercyjna to pomiar prawdopodobnie możesz sobie wsadzić![]()
Czy masz wskaźnik Turbo u siebie w samochodzie.
Pytanie czy turbo zdążyło nadmuchać tyle co potrzeba. Orientuje teraz temat bo chcę też u siebie wszystko dokładnie sprawdzić na hamowni. Podobno jednak do badania turbo benzyny potrzebna jest hamownia obciążeniowa. Szukam na razie po necie na ten temat informacji. jak ktoś cos ma to proszę o info.
Ja mam getcha i osiągi mam na dobrym poziomie a pomiary sprawdzałem z urządzeniem które ma sss na ćwierć mili przekłamanie 1 setnej sekundy to w granicach błędu pomiarowego.
U mnie turbo dmucha do 1,2 potem trzyma 0,9 czy też 1,0 ciężko z taką dokładnością to sprawdzić na gajgerku jaki mam.
takie mam przyspieszenie do setki, jak masz możliwość nagraj sobie filmik pomiar dokonywany temp. zewnętrzna +17 stopni pełen zbiornik paliwa, a ja ważę ponad 110 kg
czas na ćwiartkę
ja u siebie poszukiwanie mocy zacząłem z 160 km a na innej hamowni pokazało 140 ponieważ z jednej pojechałem na drugą w celu weryfikacji, mój temat jest w dziale GTV,
Ostatnio edytowane przez KKrzysztof ; 15-03-2011 o 09:49
zapraszam na nasz kanał o samochodach
https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg