Wymieniłem w układzie hamulcowym, ale to nie jest tak, że jak się spuszcza płyn całkowicie to schodzi z obydwu obwodów?
Zastanawiam się czy wymiana całego sprzęgła jest konieczna, bo może wystarczy wymienić sam wysprzęglik ew. pompe sprzęgła..
No niestety nie jest tak...
Plyn hamulcowy wymieniasz poprzez spuszczenie go przes zaciski (metoda klasyczn przez pompowanie lub warsztatowa za pomoca urzadzenia podcisnieniowego).
To, ze wymieniles plyn w hamulcach wogole nie mialo wplywu na plyn w sprzegle.
Tam jest kolejny przewod (slepy), ktory od pompy sprzegla transoprtuje cisnienie do wysprzeglika. I wlasnie w tym przewodzie (oraz w pompie i wysprzegliku) trzeba wymienic plyn.
Wiec do dziela![]()
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
co do tego twardego sprzęgła wczoraj wymieniałem świece w Alfie, i żeby sobie to ułatwić chciałem poluzować przewód paliwa, ale jakoś nie dało sie go odkręcić więc dokręciłem go, wyjechałem na A4 i wywaliło mi kontrolkę czerwoną silnika, jak sie okazało to za słabo był dokręcony przewód i tracił ciśnienie zalało mi pół silnika, i co dziwne po dokręceniu i dalszej podróży SPRZĘGŁO zrobiło sie miękkie i jest tak do tej pory coś sie nasmarowało ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Ja mam taki problem że sprzęgło u mnie bierze przy samej podłodze czy to zimny i rozgrzany silnik czy jade 20 czy 120 cały czas tak samo, co to może być ? Czy ewentualna wymiana tarczy sprzęgłowej bez wymiany dwumasy wystarczyła by, czy może to wina wysprzęglika i płynu?
Z racji tego ze wymiana sprzegla to ostatecznosc to radze
- ile jezdziles na tym sprzegle? Srednia zywotnosc sprzegla - 150-170 tys km
- odpowietrz uklad - jedyna sruba do odpowietrzania wysprzeglika jest pod akumulatorem - jezeli dalej to nie dziala - to bierzemy sie za pompke sprzegla lub wysprzeglik
- pompka sprzegla - moze byc regenerowana - wymiana gumek w srodku ktore uszczelniaja tłok - pod cisnieniem moga kiedys puszczac
- wysprzeglik - to samo - 2 gumki do wymiany
- koszty gumej to 20-30 zl za zestaw dla wysprzeglika i tyle samo dla pompki
- jezeli rozebrales pompke - i sprzezynka w srodku pekla - kup nowa pompke - 170 zl
- zregenerowales wszystko, i odpowietrzyles to sprawdz jak mocno rusza sie łapa sprzegla - prawidlowo cos 2-3 cm
- jezeli dalej nie dziala prawidlowo to mozna sie brac za sprzeglo - zazwyczaj pada docisk - oczywiscie wymieniamy - docisk, lozysko i tarcze - renomowani producenci
nie wiem ile jest przejechane na nim kupiłem go w październiku i już tak było w sumie od początku
Oryginalna pompę sprzęgła do jtd można wyrwać za mniej niż 100zł. Mowa o tej z okrągłym łebkiem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html
Gdzie dokładnie jest tak śrubka od odpowietrzania, bo patrzyłem pod aku ale jakoś nie widziałem, wystarczy ją odkręcić tylko? i powciskać sprzęgło? czy jak?
Dzięki![]()