Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Czarne lampy do 156 przed liftingiem

lulaz
    Gość

Domyślnie Czarne lampy do 156 przed liftingiem

Witam,

Przymierzam się do kupienia lamp przednich z czarnym wkładem do Alfy 156 (przed liftingiem). Na allegro znalazłem mnóstwko aukcji z lampami nie-oryginalnymi, opisywanymi jako zamienniki. Przykład tutaj. Cena bardzo przystępna.
    Czy macie o nich jakieś opinie ? Czy ktoś z Was orientuje się czy owe nie oryginalne lampy świecą niegorzej jak fabryczne ?

Pozdrawiam.

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Ze świeceniem chyba nie będzie problemu - gorzej z ich spasowaniem i parowaniem - jedni narzekają inni nie, zależy jak trafisz. Kolega rolek z forum przerabia orginały na czarno wstawiając soczewki może warto się do niego zgłosić?? Chociaż chłop wydaje się być zapracowany mocno i czas realizacji jest dość długi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar adalberto
    Mieszka w
    PŁOŃSK
    Auto
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG

Domyślnie

Czemu nie pomalujesz sobie samemu środków lamp ,będą wyglądały identycznie,jak te z allegro.Wystarczy kupić spray mat do wysokich temperatur.

lulaz
    Gość

Domyślnie

Malowanie odpada, bo przy okazji wymiany na czarne, chciałem też odświeżyć ich wygląd - lampy, które mam aktualnie zamontowane są juz porysowane. Jedna chyba nawet jest nieszczelna, bo jest troszke "przymglona" .

---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Apropo soczewek: znalazłem cuś takiego: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...498112111.html
    Nigdy nie jeździłem autem z soczewkami - może ktos opisać wrażenia ? Moc, kąt oświetlenia...

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

A tylko dodam ze pisałem do gościa - i po oddaniu swoich lamp jest tanszy od naszego kolegi forumowego - ale niestety nie widziałem jego pracy ani nikt go nie polecał, więc nadal czekam na Rolka

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał adalberto Zobacz post
    Wystarczy kupić spray mat do wysokich temperatur.
    nie musi być do wysokich temp. chociaż sam taki stosowałem
    potrzba jeszcze silikon co by lampki poskładać po malowaniu
    przyda się też papier wodny i pasta - co by wypolerować klosze przy okazji

cały opis jest w dziale "zrób to sam" i działa

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Tak jak pisze bocian, sposób jest łatwy....

kup szrotowe oryginały i się z nimi baw, rozklejasz je (u mnie był banał wystarczyło podwarzać śrubokrętem i klosz wyszedł). klosze papierami wodnymi lecisz od 360 do 2000 (tylko rób to idealnie) a potem polerka pastą tempo k2 z nakładkami na wiertarke do polerki (koszta około 40 zł) *kup małą i dużą) duża na zewnątrz mała wewnątrz. a środki piaskujesz i malujesz na czarny mat raczej super temperatur tam nie ma ale też mam na wysokie temperatury pomalowane (pozostałość farby od Bociana - DZIĘKUJE ).

Potem czarny NEUTRALNY (inne są kwaśne i podobno źle wpływają na lampy) silikon na sklejanie lamp i masz lampy git majonez za około (25 zł silikon, 20 zł farba, 40 zł do polerki kółka, papiery ~ 10 zł = 95 zł + piwa ) a stare lampy sprzedajesz dalej (chyba że auto Ci na gwałt nie potrzebne to wymontuj swoje i się baw)

Zawsze stare lampy możesz też odnowić (w końcu zostanie Ci na kolejne lampy sprzęt) i opchniesz za większą kase na forum a chętni się znajdą na 100% i w sumie lampy będziesz miał za darmo
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KornelPL
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto
    AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.

Domyślnie

Cytat Napisał lulaz Zobacz post
    Witam,

Czy macie o nich jakieś opinie ? Czy ktoś z Was orientuje się czy owe nie oryginalne lampy świecą niegorzej jak fabryczne ?

Pozdrawiam.
    Ja mam u siebie zalozone TYC z czarnymi srodkami. Swieca idealnie. Nie bylo tez zadnych problemow z regulacja
    Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento

Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
    Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
    Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze, to już kiedyś ktoś pisał posta na ten temat i był on bardzo szeroko poruszony, sam udzielałem się w wypowiedzi jako użytkownik zamienników GTA LOOK firmy DEPO. Poszukaj kolego, a znajdziesz wszystkie odpowiedzi, ja osobiście polecam, a z parowaniem i "świeceniem" nie mam problemów.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar adalberto
    Mieszka w
    PŁOŃSK
    Auto
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG

Domyślnie

Ja zrobiłem swoje tak, jest to na filmiku w kolejności po progach najlepiej widać w HD .
    Ostatnio edytowane przez adalberto ; 22-03-2011 o 09:26