Strona 45 z 204 PierwszyPierwszy ... 35363738394041424344454647484950515253545595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jarek99 Zobacz post
    Mów mi tak dalej a dam sobie spokój z AR,
    wcześniej nie miałem stycznosci z Włoskimi serwisami ale jak czytam te opinie to mi normalnie cycki opadaja.
    Moze po prostu zaloz temat:
    Ktorego dealera polecacie i dlaczego warto pojechac do Berlina.

Jak pewnie doczytales, podobna kaszana w Fordzie. Mam tez dosw. z Renault (kupilem w sumie 4 renowki) i Oplem (2 nowe auta). To raczej kwestia narodowosci i "korzeni" dealerow.
    Czesc wywodzi sie z Polmozbytow a czesc zalozyli handlarze aut z lat 90-tych.
    Wciaz szukam serwisu/dealera, ktory nie bedzie kojarzyl mi sie z traumatycznymi przezyciami.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ja na Pol-Car wysłałem 2 "donosy" do centrali i za 3. razem obsługa mnie mocno zaskoczyła na plus. Więc do dzieła Panowie, zamiast marudzić .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Udało mi się ustalić że jednostki są docierane (w sensie silnik z osprzętem) stąd może wynikać przebieg. Niestety nie mam pewności co do uzyskanej odpowiedzi natomiast wydaję się o tyle logiczna że faktycznie w instrukcji AR nie jest napisane nic o docieraniu nowego auta. W przeciwieństwie do instrukcji VW gdzie to jest zaznaczone że przez pierwsze 500 km nie przekraczać 3/4 skali obrotowej dla silnika, a między 500 - 1000 nie dochodzić do wartości maksymalnych stopniowo zwiększając moc. "Fachowa" nazwa tego H i licznika to ..... HODOMETR

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    "Fachowa" nazwa tego H i licznika to ..... HODOMETR
    No własnie dlatego Ci o tym pisałem że coś jest z tym na rzeczy. Możesz sobie potem sprawdzić np FES-em jaka jest różnica między (h)odometrem a przebiegiem licznikowym i czy to jest wartośc o której piszesz. Jeśli tak, to dla pocieszenia dodam że u mnie różnica jest chyba większa.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał jarek99 Zobacz post
    Mów mi tak dalej a dam sobie spokój z AR,
    wcześniej nie miałem stycznosci z Włoskimi serwisami ale jak czytam te opinie to mi normalnie cycki opadaja.
    Stary to ty dopiero poznasz obsługę w ADF Karkonoska...

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Stary to ty dopiero poznasz obsługę w ADF Karkonoska...
    No dobra, a macie jakiś lepszy pomysł na serwisowanie nowszych Alf we Wrocławiu?

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    No dobra, a macie jakiś lepszy pomysł na serwisowanie nowszych Alf we Wrocławiu?
    Masz na mysli gwarancyjny serwis? To raczej slabo.
    Z pogwarancyjnych polecam Fiat Service na Paprotnej. Serwisuje tam moja 145. Tanio i solidnie.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Masz na mysli gwarancyjny serwis? To raczej slabo.
    No właśnie... Czyli Julkę serwisujesz w ADF-ie?

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    No właśnie... Czyli Julkę serwisujesz w ADF-ie?
    Serwisowalem. Wiedzialem, ze to nie jest serwis idealny, mialem z nimi stycznosc przy okazji Fiata Punto I, czyli jakies 10 lat temu. Niestety oni wciaz sa w tej epoce. Klient jest tylko dodatkiem, upierdliwym mozna powiedziec, wiec lepiej jesli go nie bedzie...

Oddalem Julcie na naprawe drobnej stluczki (debil wjechal mi w dupala). Czesci zamawiali 3 tygodnie, auto wzieli na 2 dni na montaz, po czym stwierdzili, ze nie zamowili czegos tam i musze czekac kolejne 7 dni roboczych, a auto pozostanie rozbebeszone u nich. Po malej wymianie zdan oddali mi auto, czesciowo naprawione (zalozony nowy zderzak, reszta czesci jedzie/leci/plynie):

zderzak pomalowany w inny odcieniu niz reszta auta
    zablokowanym radiem
    oszalalym komputerem, wypisujacym wszystkie mozliwe (i niemozliwe) usterki
    nie podlaczona kostka do prawej tylnej lampy

Po delikatnym zauwazeniu, ze zderzak jest jednak "ciut" inny niz reszta auta wezwali "szefa" lakierni, ktory to probowal (trzeba przyznac, ze krotko i malo stanowczo) wmowic mi, ze tak ma byc, a roznice widze tylko ja. Kiedy w koncu przyznal, ze dali dupy, zaproponowal, ze "przeslifujemy" panu zderzak i ponownie polakierujemy. Ja w tym czasie dostalem ataku serca, rozstroju zoladka, a nastepnie zaczalem regularnie krzyczec na obsluge. Wlasciwie to bylem na skraju zalamania nerwowego.

Moja noga nigdy wiecej nie postanie w tym miejscu (niestety musze raz zlamac to przyrzeczenie i przyjechac na poprawke + montaz wzmocnienia/absorbera). Bede jezdzil 1000km na przeglad, ale nie do ADF. Ja tym kowalom wiecej auta nie zostawie. Banda partaczy i idiotow. Poloneza strach im zostawic.
    Jedyny plus, to osoby z BOK, przynajmniej stanely po mojej stronie w kwestii roznicy w kolorze...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Zapraszamy do Poznania więc .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS