To może ja się wypowiem jako były posiadacz 1,9jtd 16v, a obecny 2,4jtd 20v. Jeśli masz czas na poszukiwania to zdecydowanie 2,4jtd 20v, kultura pracy tego silnika jest na dużo wyższym poziomie niż w jego mniejszym odpowiedniku. Jeśli chodzi o awaryjność, to oba silniki są już dosyć dobrze dopracowane więc tutaj bardziej decydować będzie losowość(szczęście) bądź też stan w jakim uda nam się wyłowić sztukę. Nie ma co się oszukiwać, że 2,4 jest dużo mniej, a trafienie zadbanej to już graniczny z cudem no i oczywiście trzeba troszkę więcej zapłacić. Jeszcze do minusów większej jednostki trzeba zaliczyć wagę, bo silnik waży trochę więcej, ale mamy zapas mocy

i w zakrętach też daje radę

Co do zawieszenia to jeszcze zbyt krótko jeżdżę 2,4 żeby się wypowiadać, ale nie sądzę, żeby to była jakaś przepaść. Jak kupisz dobre części to i pojeździsz długo. Co do modów, czyli to co lubię najbardziej

przerabiałem ten temat w obu jednostkach no i jednak zdecydowanie większy potencjał jest w 2,4jtd, ale jak chcesz coś działać w obu to większy IC to podstawa, w 1,9jtd bez większej turbiny moża uzyskać moce w okolicach 200km, a w 2,4 myślę, że sporo więcej(ja mam 240km, 536nm i to nie jest granica możliwości

) Jednak pamiętaj, że wszystkie mody to droga zabawa i często wychodzi dużo rzeczy, których wcześniej nie planujemy więc na konkretną zabawę to musisz mieć przygotowany spory budżet. Podsumowując jak uda Ci się trafić zadbane 2,4jtd to nie zastanawiaj się tylko kupuj

Pozdro