Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Sprężyny Jamex - brak efektu z przodu???

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Domyślnie

Niestety mam podobny problem po zalozeniu Jamexow i B8. Tyl wyraznie siedzi nisko, przod natomiast jest wyzej niz tyl. Generalnie poki co jestem srednio zadowolony jesli chodzi o wyglad. Zwlaszcza przeszkadza mi ze siedzi nierowno. Natomiast wrazenia z jazdy zdecydowanie na plus. Jest sztywniej ale nie za sztywno. Zniknal problem bujania i nurkowania przy hamowaniu.

MichałGdy
    Gość

Domyślnie

Seryjny amorek plus obniżające springi nie mogą działać dobrze....a to, że auto osiadło np. tylko z przodu lubv tylko z tyłu to norma nie ma się co dziwić i oczekiwać sprawności od sprzętu za 300zł

Numberuno
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MichałGdy Zobacz post
    Seryjny amorek plus obniżające springi nie mogą działać dobrze....a to, że auto osiadło np. tylko z przodu lubv tylko z tyłu to norma nie ma się co dziwić i oczekiwać sprawności od sprzętu za 300zł

Czytaj ze zrozumieniem, B8 to seria amorów Bilsteina przeznaczona właśnie do obniżonego zawieszenia.

piterek83x
    Gość

Domyślnie

założyłem te Jamexy w październiku ubiegłego i alfina kucnęła na lewą stronę bardziej. Nie mierzyłem dokładnie ale wizualnie widać jak jest delikatnie przechylona. Przez pierwsze 5 miesięcy było ok. Jak myślicie czy to wina tych sprężyn?

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Firma JAMEX była niegdyś uznaną firmą oferującą akcesoria tuningowe w dobrych cenach. Kilka dobrych lat temu zakupiłem sobie sprężyny (jeszcze nie do Alfy) i kierownicę ich produkcji, która pękła. Przy próbie reklamacji okazało się, że firma padła i przestała istnieć. Jakiś czas temu słyszałem, że ktoś kupił tę markę i próbuje wejść ponowie na rynek. Może to chińczycy z ich jakością i stąd takie dziwne parametry opisywanych przez forumowiczów sprężyn?