Wiec raz jeszcze.
Silnik 1.7IE 8v, instalacja wtryskowa BOSCH, rocznik samochodu 1991.
Pompa paliwa działa na pewno, cisnienie w niej jest bo po ściagnieciu przewodu paliwowego przed wtryskmi i zatkaniu go palcem cięzko utrzymac szczelność -ciśnie zdrowo(oczywiscie na pracujacej pompie) .
Przewody wys. napiecia i świece -nowe.
Tak jak pisałem czasami działa na bezynie a czasami (wiekszosc) nie.
Na gazie samochód przemieszcza sie ksiazkowo bez zastrzezen, jezeli ma dobry dzien i zaskoczy benzyna, to silnik smiga jak szalony ale potrafi w trakcie jazdy tak z nikad odmowic współpracy(sa obroty, silnik ciagnie i nagle "ciach" jak by film sie urwał -koniec jazdy na benzynie, przełanczam na gaz i jade dalej normalnie, ale na benzynie nie bedzie chciała juz jezdzic).
Pisałem ze pompa paliwa po włączeniu stacyjki powinna pracowac 2-3 sekundy i stop, a podjac dalsza prace przy rozruchu silnika i jego pracy, a moja teraz po przekreceniu stacyjki bije non stop, bez przerwy.
Cofki, bicia w kolektor gazu były moze 2-3x, instalacja LPG "przyjeła" sie i nie sprawia najmnieszego kłopotu.
Nie wiem gdzie juz szukac, mam wrazenie ze gdzies, jakis czujnik, elektronika daje w kosc bo samochód albo jezdzi albo nie.
Przełącznik gaz/benzyna jest sprawny -sprawdzałem w innym samochodzie na wymiane ten sam model przełącznika.
No nie wiem......................