Nie zauważyłem nic niepokojącego w stacyjce. Ma ona nieco dziwną konstrukcję bo przy wkładaniu kluczyka wciska się cały ten bębenek i może to sprawiać takie wrażenie. Nie słyszałem też żeby był z nią problem w fiatach.
Nie zauważyłem nic niepokojącego w stacyjce. Ma ona nieco dziwną konstrukcję bo przy wkładaniu kluczyka wciska się cały ten bębenek i może to sprawiać takie wrażenie. Nie słyszałem też żeby był z nią problem w fiatach.
zadnych problemów z stacyjką ani nie miałem sygnałów żeby były jakies problemy w grande a jeździ ich juz troche![]()
temat przycichłchyba nikt nie jeździ albo Mito stało się bezawaryjne
moje Mito przekroczyło 5kkmjazda tylko w mieście małe przebiegi 20-30 km dziennie,w przyszłym tygodniu zmiana opon na letnie i jakieś porządki i polerka lakieru po zimie
![]()
Pozdr
well jak to mowią bracia na wyspach:
4kkm poszło, oleju nie bierze, niewygodne fotele, pali mało 5,2 na wsi do vmax 90, pali duzo na wsi 8,9 przy vmax 190-tyle udało sie narazie na zimowych, no coz nowe auto, pachnie jeszcze nowoscią, nikt nie pali, nic nie stuka nic nie puka....
dziś miałam wizytę z rana w serwisie na 1 Sierpnia.
powodem był dziwny dźwięk podczas hamowania - jakby z klocków.
nie jestem mistrzem jeśli chodzi o znajomość mechaniki pojazdowej, ale moja intuicja nie zawiodła!
miałam czyszczenie klocków, bo był pył... a klocki są jak nowe (przejechane 17 tyś)
dodatkowo usłyszałam od pana serwisanta, że wiele osób narzeka na ten dźwięk (jednostajny jakby piszczący podczas hamowania) i że Alfa myśli nad zmianą tego, tyle tylko, że zanim to zmienią to ja już sprzedam Mita.
życzę Wam miłego dnia...
pan w serwisie (starszy i nieuprzejmy) wytłumaczył mi, że wszystkie Alfy tak piszczą, bo coś tam mają niedopracowane.
nie lubię takich ludzi ... jakby to nazwać nie do końca kompetentnych... ale ja po południu zmieniłam opony na letnie i nadal piszczą podczas hamowania... tak więc nie wiem, czy to rzeczywiście musi już tak być i zostać na stałe???
nie zostaną pewnie po jakimś czasie im przejdzie proponuje parę ostrych hamowańone to lubią
też tak miałeś?
tak też mi piszczały