Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 219

Temat: Alfa Romeo GT vs BMW e46 coupe

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Zgadza sie,w ogóle coupe jest drogie.Ma wygląd rasowy,choć nie tak rasowy jak GT.Może troszke na wyrost porównanie,ale moim zdaniem bmw coupe to jak dobry harley-bez tuningu ( gleby,ospoilerownia,dobrej alu/koszy,szprychy,wydechu,chromu) to jednak jeszcze nie to.No i niestety,jaka kupeta by nie była ,to jednak opatrzone e46,a Gt niestety/stety ale nigdy się nie opatrzy.

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Cytat Napisał simeone Zobacz post
    Rozumiem ,że to żart?
    Trochę wyrwałeś z kontekstu Napisałem stylistyka kwestia gustu, a wyrok to podsumowanie zalet i wad obu aut, starałem się być obiektywny, w końcu założyciel wątku miał Bmw.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

jak dla mnie stylistycznie nie ma w ogole co porownywac, design alfy gt jest po prostu zachwycajacy, auto jest nieprzecietne i sprawia wrazenie samochodu ze znacznie wyzszej klasowo i cenowo polki niz jest, natomiast wielkim rozczarowaniem nie urazajac posiadaczy jest dla mnie wnetrze nieadekwatne do stylu nadwozie, niemalze calkowicie przeszczepione z popularnej 147, zabraklo nawet tak sportowej kwintesencji jak zegary w konsoli srodkowej, dla mnie dziwne.

discrimen - uwazaj takze zebys sie nie rozczarowal bo na jakosc/solidnosc montazu z bmw w alfie nie masz co liczyc, to auto trzeba naprawde lubic i pewne jego niedociagniecia jakosciowe zaakceptowac bo inaczej mozna dostac szalu
    Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 26-03-2011 o 21:04

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał kinol156 Zobacz post
    zabraklo nawet tak sportowej kwintesencji jak zegary w konsoli srodkowej, dla mnie dziwne.
    dokładnie tego mi bardzo brakuje

Paweł24
    Gość

Domyślnie

A mi brakuje przede wszystkim mocnego, solidnego zawieszenia:/ Te co jest nie jest znowu takie tragiczne, ale...mogłoby być lepiej.

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

A Ty myslisz, ze jak sprawuja sie zawieszenia aut, ktore dobrze jezdza w zakretach? W Audi tez wymieniasz jego elementy stosunkowo czesto. To juz nie polonez.

Poza tym nie uwazam, ze zawias w GT jest slaby. Ja mam 90 tkm i wymienilem jeden tylny wahacz (jeszcze na gwarancji) i przy 65 tkm jeden z przednich. To ma byc zle? Dodam, ze non stop (zima, lato) jezdze na 225/40/18 + dystanse przód i tył.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wielu moich znajomych ma audi i musze powiedziec ze tam zawieszenia sa owiele mniej wytrzymale niz w alfach. Tam 50 tkm po naszych pieknych polskich drogach i masz juz wiekszosc wachaczy do wymiany... Oczywiscie jesli stosujesz TRW. Kolega w starym audi a4 uzywal wachaczy z nazwijmy to sredniej polki i raz na 3 miesiace wizyta u mechanika zeby cos wymienic. BMW natomiast to juz wyzsza polka.
    Zeby nie robic offtopa powiem ze wybor jest ciezki. Moim zdaniem Alfa jednak bedzie lepszym rozwiazaniem ze wzgledu na swoja nietuzinkowosc i piekno. BMW robi tez ladne auta ale akurat e46 moim zdaniem jest najbrzydszym samochodem od nich jaki kiedykolwiek wypuscili. Jedynie M3 e46 daje jakos tam rade. Zawieszenie buma ma na pewno trwalsze ale co z tego skoro wiecej pieniedzy zostawisz na stacji bo 2.0D to paliwozerny motor bez jakichkolwiek osiagow i w rocznym rozrachunku wyjdziesz na zero porownujac z alfa. Reasumujac GT jest moim zdaniem lepszym zakupem z tym ze kiedys sledzilem przygody kolegi bociana z kupnem GT i widze ze jesli nie masz 35 tys na samochod to nie ma co sie zabierac nawet za poszukiwania. Pozdrawiam.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    z tym ze kiedys sledzilem przygody kolegi bociana z kupnem GT i widze ze jesli nie masz 35 tys na samochod to nie ma co sie zabierac nawet za poszukiwania
    eeee tam
    ja wybredna jestem i może dla tego
    dla mnie to była kupa kasy więc i wymagałem czegoś od auta za które miałem płacić
    są np tacy którzy mają mechanika za free czyli jak kupią z czymś uszkodzonym to liczą tylko ceny części bez robocizny
    są tacy co kupią trochę zaniedbane i powoli już nie licząc kasy doprowadzają do dobrego stanu
    wszystko kwestia potencjalnego kupca
    no i rok już 2011 więc i te z 2004 mają już 7 lat ( ja brałem jeszcze jako 6 latka he he - ale gdyby dzisiaj ktoś dawał mi np 33.000 to bym nie oddał , ba , nawet za 36 bym nie oddał - taka jest fajna

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    AR GT

Domyślnie

Alfę Romeo GT każdy z nas ma, mam i ja
    Ale i mam mały problem do rozwiązania - radio nie czyta mi CD/MP3. Po wsunięciu płyty od razu mam komunikat CD Error.
    Jest szansa to naprawić?

kirchu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał discrimen Zobacz post
    Na forum BMW, jak kolega zmienił auto na GT, to został wyśmiany etc... Niestety takie są polskie realia.
    a jak na szybko zrobić surówkę z buraków?. -Wrzucić granat do BMW

---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:41 ----------

Jak BMW, to ze 300KM na tylnym napędzie mogła by być zabawa