Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: 166 Pomoc przy zakupie auta

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie 166 Pomoc przy zakupie auta

Na wstępie chciałem przeprosić, że nie przywitałem się tam gdzie trzeba na forum...
    Już tłumacze dlaczego, otóż nie posiadam jeszcze żadnego samochodu m-ki Alfa Romeo, stworzyłem sobie konto na waszym forum ponieważ chciałem zaciągnąć trochę wiedzy o tych pięknych autach.

Interesuje mnie zakup Alfy Romeo 166 i żadnej innej . W grę wchodzą dwie wersje silnikowe: 3.0 V6 oraz 2.4 Jtd. Benzynowy V6 musi być z podtlenkiem LPG, inaczej nie wyrobię z kasą (zaraz usłyszę komentarze że jak Cię nie stać to nie kupuj.....ehh)
    Znalazłem dwie ciekawe oferty w serwisie Allegro.pl

Oto linki do aukcji:
    Alfa 166 2,4 Jtd - http://moto.allegro.pl/idealna-alfa-...516514186.html
    Alfa 166 3.0 V6 Lpg - http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...529773798.html

Na auto chcialbym przeznaczyć nie więcej jak 11tys zł. Nie straszy mnie to że to wloskie auto.....jak wszyscy psioczą. Jezdziłem wcześniej 3 samochodami ze stajni Renault (megane 2.0 b+lpg, laguna 2.0 b, safrane 2.5 Dt) i powiem że to też ciekawe auta są.

Proszę o doradztwo w tej kwestii

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

wybierasz pomiędzy dwoma zupełnie innymi silnikami... JTD to prostrza konstrukcja w porównaniu z V624v w automacie i z LPG więc troche tam tego bedzie jak cos sie zacznie sypać .. ale wiadomo dźwiek i przyspieszenie v6 to jtd nie ma szans..

ta jtd mi sie podoba mam ten sam kolor nawet ale trzeba by sie jej dokładnie przyjrzeć pod względem blacharskim i zobaczyc jak silnik śmiga..

V6tka ma nierowno maske z przodu cos złozoną

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kelpin
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    była AR 166 3.0 V6 Sportronic, Jest Camaro.

Domyślnie

Co do V6 to pewnie z niemiec przyjechało tak jak moje, więc cos tam było przynajniej obite

Dowiedz sie kiedy sprowadzone, kiedy zakładany gaz i jaki. No i ciekawe jak udokumentowana np. wymiana rozrządu?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Witam! Ja przez 4 lata jeździłem Safrane PH2 2.5 20V. Super samochód. Ale Alfę 166 za 11 tys. sobie odpuść. Mówię szczerze. Bo potem nas obsypiesz postami na forum ;-).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar matber1
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Porsche Cayman 987.2

Domyślnie

ta 3.0 jest ze Świdnicy, jak chcesz to umów mnie z nim to zobacze Ci to auto i sie wypowiem. jak cos to daj znc na pw z datą i godziną spotkania. pod kompa też podłączymy wiec troche danych wyjdzie.

ps zapomniałem dodac w każdy dzień poza czwartkiem bo mnie nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez matber1 ; 30-03-2011 o 14:19

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darus
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 2.4 jtd była, 156 fl sw 2.4 JTDm była, 166 FL 2.4 20v, 159 2.4 20v była, Giulietta 1.4 170 je

Domyślnie

Ta czarna ma chyba maskę otwartą...
    Dziwne zestawienie kolorów ma ten diesel w środku. Ja osobiście jeżdżę 2.4 jtd i jestem bardzo zadowolony i polecam.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ta bordowa miała fotele zmieniane, oryginalnie tam czarny materiał powinien być bo to jest identyczna wersja i rok jak moja

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

kurcze.....Zwarte i szybkie forum )
    No panowie, nie zniechęcajcie mnie do zakupu takiego pieknego autka jakim jest AR 166! Wolę kupić za 11tys i mieć to auto, dokładać do niego, niż kupić sobie nie wiem....Forda Focusa i płakać za kazdym razem gdy zobaczyłbym taką niunię ..

Panowie, nie wydaje się wam że ta AR: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-sli...C18080286.html , jest identyczna z tą bordową co wcześniej podałem linka? Numer telefonu inny.... i wyświetlacz ICS-a jest dwu kolorowy.Reszta się zgadza (wygląd,miasto, cena, przebieg...)

Znalazlem jeszcze taką: http://moto.allegro.pl/pilnie-sprzed...537750227.html , tylko że i turbo regenerowane itp...itd...

Powiem szczerze że już miałem kontakt z AR 166. Swego czasu jezdziłem do Szwajcarii pracować (dorobić) i mieszkalismy ze znajomym u pewnego Wlocha - Giouseppe, który prowadził taki przydomowy warsztat samochodowy. Na jego parkingu były same Włoskie auta. Począwszy od sportowych wersji Fiata Punto I (1,7 turbo benzyna), Lancii Dedry z silnikiem Ferrari (...mrrrrau ), a skończywszy na Alfie 166, które były jego oczkami w glowie. Mial 3 dwie siwe, z silnikiem 2.0 TS i 2.0 TB (mowi że to nie pasuje do tego auta) oraz czarna z silnikiem 3.0 V6 24V wersja Super. Dodatkowo zamontował turbo od 2.0 V6.......nie pytajcie ile miała mocy, bo nie wiem, ale na autostradzie brał się z Porsche 911 i gdyby nie to ze są tam rygorystyczne przepisy to było by niezłe Video hehe. Posiadał też AR GTV 3.0 V6 24V cabrio, czarniutkie jak noc z chromowanymi felgami i herbacianymi skorami....uff...
    Więc jak widać, koleś mnie zauroczył włoską marką Dlatego musze musze muszeeeee mieć śliczna 166! (oby nie srebrna....bo nie podoba mi się ten kolor )

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:54 ----------

AAAAAa....i jeżeli jezdziłem Renault Safrane, to nie boję się odpowiedzialności jaką jest dokładanie pieniędzy w samochód, bo tam miałem tego w brud Ciągle coś i coś...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

punto to bylo raczej 1,4 turbo a lancia to thema ale mniejsza z tym.. zastanów sie tylko nad jednym, za 11 tys masz foke albo octavie co Cie bedzie wozić bez napraw a jak juz jakies bedą to naprawisz za pare złotych u jakiegos kowala a z drugiej strony masz alfe 166 samochód egzotyk o skomplikowanej budowie i chcąc nie chcąc drogiej eksploatacji, gdzie niewielka ilośc napraw moze pochłonąć kilka tys zł i jak sie cos sypnie to tylko nura w net i kulkugodzinne szukanie klamotów..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar matber1
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Porsche Cayman 987.2

Domyślnie

nie straszcie go, jak zrobi to co powienien przy aucie na początku to będzie ok. ja mam swoja juz prawie 2 lata i owszem jest drogo...na stacji paliw. bez przesady z tymi usterkami.