Strona 21 z 135 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223242526272829303171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Pootwierałem/pozamykałem siedzenia poprawiłem jakiś plastik w (trójkątny w bagażniku) i ustąpiło .... po przejechaniu kilku km .... delikatnie wróciło .... myślę że zrobiłem "touch'a" na przypadkowym elemencie i na chwilę to pomogło .... Muszę chyba kogoś z tyłu posadzić i przejechać się żeby znaleźć to ustroństwo Gdzieś w okolicach tylnich słupków/oparcia kanapy z prawej strony (tak na ucho)

dwilk
    Gość

Domyślnie

Odwin rog wykladziny w bagazniku za prawym tylnym fotelem i zobacz co tam sie dzieje. Tam sa mosowania do pasow, jakies kable od czujnikow zapiecia pasow i ten pierdzielony styropian od kola zapasowego. Wepchnij kawalek szmatki tak aby styro nie dotykalo metalu a nadmiar tej szmatki wepchnij pod siedzenie. Zobacz tez czy siedzisko dobrze lezy w zatrzaskach. Pas pasazera tylnego prawego fotela najlepiej zapnij /zatrzasnij w schowku.
    Ja tak, metoda eliminacji pozbylem sie wlasnie trzaskow przy pokonywaniu nierownosci. A pierwsze wrazenie bylo jakby polka bagaznika byla winna...

adadzio
    Gość

Domyślnie

czytam i czytam Wasze wypowiedzi i nie mogę się doczekać (jak dostarczą mi Julkę) co będzie u mnie stukało/pukało/dzwoniło
    może będę miał to szczęście, że nie usłyszę?

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    czytam i czytam Wasze wypowiedzi i nie mogę się doczekać (jak dostarczą mi Julkę) co będzie u mnie stukało/pukało/dzwoniło
    Oby to samo co u nas

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    Spokojnie ja czekając na Julkę myślałem że to będzie jakaś masakra ze stukami .... a to o czym teraz piszę to tak naprawdę błachostka którą chyba z przekory postanowiłem znaleźć. Generalnie jest bardzo dobrze wykonane autko a i materiały nie odbiegają od niemieckich konkurentów - na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć że jakość wykonania jest lepsza niż UWAGIA w Golfie V (a piszę to nie bez bólu) .... mam tylko nadzieję że ta jakość będzie szła w parze z trwałością.

Straszny plus dla Julki za dzwięk przy zamykaniu drzwi .... słychać premium normalnie - w golfie czy focusie grzmot był w porównaniu do tego jakbym w starej nysie zamykał

Jak narazie pozytywnie zaskoczony jestem

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:46 ----------

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Odwin rog wykladziny w bagazniku za prawym tylnym fotelem i zobacz co tam sie dzieje. Tam sa mosowania do pasow, jakies kable od czujnikow zapiecia pasow i ten pierdzielony styropian od kola zapasowego. Wepchnij kawalek szmatki tak aby styro nie dotykalo metalu a nadmiar tej szmatki wepchnij pod siedzenie. Zobacz tez czy siedzisko dobrze lezy w zatrzaskach. Pas pasazera tylnego prawego fotela najlepiej zapnij /zatrzasnij w schowku.
    Ja tak, metoda eliminacji pozbylem sie wlasnie trzaskow przy pokonywaniu nierownosci. A pierwsze wrazenie bylo jakby polka bagaznika byla winna...
    Jutro wezmę się za bardziej dokładne przetestowanie wszystkich rad .... mam nadzieje że zlokalizuje skurczybyka
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 30-03-2011 o 16:53

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Chyba też muszę zastosować parę opisanych tu rad. Wszystkie najbardziej oczywiste (np. półka w bagażniku, czy styropian) już przerobiłem, trochę trudno też to oddać do serwisu, bo tylko ja słyszę te trzeszczenia i w sumie nie jestem pewien, że to z prawych drzwi, gdzie mi poprawiano mocowanie głośnika. Właśnie najbardziej podejrzewałem półkę, ale to też najprościej wyeliminować poprzez jej wyjęcie - oczywiście nie pomogło. Będę szukał dalej...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Z tym oddaniem do serwisu to jest tak ze naprawiając błachostkę połamią kilka zaczepów i problem tylko wzrasta, przy okazji gratis pobrudzą tapicerkę itp .... w poprzednich autach sam się ratowałem z takich opresji

Wiadomo w świecie idealnym w nowo kupionym aucie nic by nie miało prawa trzeszczeć piszczeć ..... niestety to jest już 8 moje nowe auto i w każdym coś było "do zrobienia" bez względu na producenta, czy kraj pochodzenia To sa irytujące ale tylko detale które nabierają mocy na naszych drogach
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 30-03-2011 o 17:17

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Z tym oddaniem do serwisu to jest tak ze naprawiając błachostkę połamią kilka zaczepów i problem tylko wzrasta, przy okazji gratis pobrudzą tapicerkę itp .... w poprzednich autach sam się ratowałem z takich opresji
    No może mam mniej z McGyvera...

Jakiś czas temu obtłukłem swoją Julkę przez jednego takiego gapę, więc i tak szła do serwisu. To trzeszczenie jest o tyle wkurzające, że zdarza się na lekkich nierównościach, to co się dzieje na przykład na kostce, to odpuszczam, bo pewnie tak "ma być". Ale i tak będzie szła do serwisu jeszcze raz jak już dealer z producentem rozkminią inny drobny problem ze skrzynią, więc pewnie ich poprosze o sprawdzenie tego trzeszczenia, no chyba że nadal nie będą tego słyszeć, albo uda mi się to namierzyć i zlikwidować problem samemu. Ale drzwi raczej nie będę pruł, bo pewnie pozrywałbym te zaczepy, a jak nie chcą tego sprzedawać to kaplica...

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Oby to samo co u nas
    oby nie

---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:23 ----------

Wiadomo w świecie idealnym w nowo kupionym aucie nic by nie miało prawa trzeszczeć piszczeć ..... niestety to jest już 8 moje nowe auto i w każdym coś było "do zrobienia" bez względu na producenta, czy kraj pochodzenia To sa irytujące ale tylko detale które nabierają mocy na naszych drogach
    dokladnie tak jak piszesz. Ja bylem wierny do niedawna japonczykom (a w zasadzie japonczyko-francuzom, no Nissan już nie jest oryginalnie japoński ), w obu poprzednich (nowych z salonu) Nissanach po jakims czasie cos chrobotało, lub postukiwało, trzeszczała podsufitówka z przodu, itp. jezdzilem do warsztatu, chlopaki upychali jakąś "watę" w podsufitówkę, likwidowali halasy o ktorych mówiłem, i tak dalej....
    Jezdzilem jakiś czas temu demówką Giuliettą 170KM JTDM2 i niedawno QV-ką i generalnie nie slyszałem żadnych stuków. Być może byłem zbyt podjarany jazdą tym autkiem i nie słyszałem nic po za dzwiekiem silnika lub/i muzy z Bose. Jakość wykonania jak i plastików była o niebo lepsza np. od mojego byłego Qashqai-a. Być może narazie jestem bezkrytyczny, czas pokaże czy również jak Wy będę wytrząsał sprawy związane z jakimiś nieporządanymi dźwiękami. Zobaczymy. Póki co jestem pełen optymizmu i NIE MOGE SIE JEJ DOCZEKAĆ

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Straszny plus dla Julki za dzwięk przy zamykaniu drzwi .... słychać premium normalnie - w golfie czy focusie grzmot był w porównaniu do tego jakbym w starej nysie zamykał

Masz rację - drzwi w Julce zamykają się z "klasą", podobnie jak w starej Lancii którą ma mój brat. W moim Fiacie już całkiem zwyczajnie