napisz do kogos kto mieszka w tym mieście co Ty i umówcie się na przekładkę i będziesz mial pewność.Tu jest dużo ludzi z Katowic![]()
napisz do kogos kto mieszka w tym mieście co Ty i umówcie się na przekładkę i będziesz mial pewność.Tu jest dużo ludzi z Katowic![]()
Jeżeli chodzi o Twój filtr powietrza i pytanie czy nieszczelność w nim może powodowac ubytek w mocy odpowiedź jest twierdząca. Silnik dostaje w tedy złą dawkę powietrza, mimo, że za tą funkcje jest odpowiedzialny przepływomierz. Pierwsze co zajmij sie jego uszczelnieniem.
We czwartek przyszla mi cala obudowa filtra ( zamowilem z allegro za 100 zl ) , postaram sie w tygodniu jakos ze swoim mechanikiem umowic na wymiane tego... Znajomy ma AR 147 ... tam przeplywka jest taka sama jak do 156 ? Bo ewentualnie z nim bym sie umowil.
A druga sprawa jest tego typu ze musze wymienic klape bagaznika... probwalem sam ale dobierajac sie od wewnatrz do zamka napotkalem problem gdyz nie wiem jak go przelozyc do nowej klapy <bezradny> slyszalem cos o wybijaniu zamka ale nie wiem czy tak jest faktycznie.
Kilkukrotnie miałem do czynienia z rozszczelnioną puchą filtra powietrza ale nigdy komp czy też użytkowanie auta żadnych anomalii nie wskazywały.
Nie polecam tak jeździć gdyż syf zasysany szybciej przepływomierz wykończy.