Rozerwany pasek alternatora???? groźne?? właśnie dzisiaj odczułem to zjawisko? może mi coś jeszcze sie zepsuć oprócz tego paska. prawdopodobnie mechanik mi go za bardzo napiął i boom
Rozerwany pasek alternatora???? groźne?? właśnie dzisiaj odczułem to zjawisko? może mi coś jeszcze sie zepsuć oprócz tego paska. prawdopodobnie mechanik mi go za bardzo napiął i boom
Groźne - mojemu bratu urwany pasek napędu urządzeń pomocniczych rozwalił obudowę rozrządu i sam rozrząd
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Pasek wielorowkowy napędza alternator, pompę wspomagania i sprężarkę klimatyzacji, więc jazda bez niego jest raczej trudna na dłuższą metę. Jeżeli nic Ci się nie wkręciło w koła pasowe i rozrząd to możesz pojechać parę kilometrów do warsztatu, żeby go wymienić. Natomiast nie winiłbym mechanika, bo pasek ten jest napięty przez napinacz ze sprężyną i naciąg nie jest regulowany, bo sprężyna cały czas zapewnia odpowiednie napięcie.
Wszystko prawda tylko sprężynę trzeba napiąć odpowiednim przyrządem aby dawała właściwą siłę naciągu
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Chyba mylisz z napinaczem paska rozrządu.Napisał Maciek-156
na szczęście rozrządu nie ruszyło kawałek paska jeszcze się kręci urwaną część odciołem i moge jeszcze do jutra mam nadzieje pojeździć zamówiłem nowy na rano. Sam dam rade wymienić ten pasek???
Wymienisz bez problemu.Potrzebujesz do tego klucz 15 by odchylic napinacz, najlepiej oczkowy. Narysuj sobie też wcześniej schemat jak jest ułożony na kołach, gdyz możesz potem główkować jak był założony.
Kolega Maciek 156 rzeczywiście pomylił napinacze - ten od paska wielorowkowego nie jest regulowany - sprężyna jest założona fabrycznie.
Co do wymiany paska rzeczywiście potrzebny jest klucz oczkowy albo nasadowy 15 - dobrze jest zaopatrzyć się w mocny sznurek.
Napinacz trzeba złapać kluczem za śrubę przy rolce i ciągnąć w lewo, tak jakby się chciało tę śrubę odkręcić, ale ona ma tzw. lewy gwint i napinacz będzie się przesuwał - wtedzy dobrze jest drugi koniec klucza przytrzymać założonym sznurkiem i zawiniętym np. o mocowanie silnika - wtedy będziesz miał ułatwione zadanie, bo nie będziesz musiał wysilać ręki żeby utrzymać napinacz.
Powodzenia.
SG0240 z nieba mi spadłeś. Chciałem wymienic rolkę napinacza ale za groma nie mogłem odkręcić tej śruby. Nie wiedziałem ze tam jest lewy gwint!!! Dobrze że nie pomagałem sobie rurą bo bym coś urawał.
Z tego co wiem nie ma możliwości kupiena samej rolki napinacza, trzeba - niestety- wymienić cały napinacz. Pamiętam, że jak mi padło łożysko w rolce, to kupowałem cały napinacz. Koszt w normalnym sklepie z częściami do alfy we Wrocławiu około 180 zł, ale szukaj - może jest już możliwość kupienia samej rolki z łożyskiem.
Powodzenia.