Witam własnie padł mi silnik w mojej Alfie 156 sportwagon,urwał sie zawór i zrobił kipisz.Silnik złom.Panowie gdzie najlepiej szukac drugiego silnika do tego autka ,kto nimi handluje??Pozdrawiam
Witam własnie padł mi silnik w mojej Alfie 156 sportwagon,urwał sie zawór i zrobił kipisz.Silnik złom.Panowie gdzie najlepiej szukac drugiego silnika do tego autka ,kto nimi handluje??Pozdrawiam
O kurcze - znam tylko jeden przypadek, kiedy urwał się zawór, ale to było w fiacie 125p u mojego wujka - w fabryce niedokładnie założyli łupinki i zawór wyleciał w czasie jazdy do cylindra - ale żeby takie numery w alfie 156 - to już jest paranoja - alfa romeo powinna Ci wymienić silnik w ramach renomy firmy.
Ciekawi mnie jak to się stało? Od tak? Jaki przebieg? Możesz podać więcej szczegułów?Napisał zor-ro1970
Niedawno Maciek156 odpisał komuś podobnie - "używany to już masz" i to racja, chcesz drugą padakę kupić? Lepiej zrób pożądny remont.
133000km.35000km po wymianie rozrządu.na skrzyżowaniu 2 bieg ,hrobot i zgasł.Po zdiecu głowicy masakra.urwany 1 zawór czytaj urwany,głowica zniszczona i 2 tłoki pęknięte dekle ot co
W ramach renomy to alfa dawno pownna wiele elementów poprawić, chociażby alternatory czy wskazniki paliwa, nie wspominając o przypadkach obracających się panewkach na korbowodach.Napisał SG0240
No to może już coś poprawili, bo ja na razie (odpukać) nie miałem problemów z tymi elementami, a urwany zawór to jednak nie to samo co wskaźnik paliwa, czy awaria alternatora.
O obracających się panewkach słyszałem, ale nie znam powodów tych uszkodzeń. Ciekawe czy dotyczy to też silników TS.
Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem urwania się zaworu może być tylko wada materiału. Przypuszczam, że części te przed montażem nie są prześwietlane i w przypadku wewnętrznego pęknięcia może po jakimś czasie dojść do urwania.
Ja miałem kiedyś podobny przypadek - była wadliwa kulka w łożysku wałka sprzęgłowego w skrzyni biegów. Odłamała się część kulki, która spowodowała rozerwanie koszyczka łożyska - na szczęście obyło się bez poważnej awarii skrzyni, bo kulki nie wypadły z łożyska, a przemieliło tylko koszyczek.
Panowie do rzeczy.Mechanik stwierdził iz nie opłaca sie remontowac silnika tymbardziej ze głowica szrot.Gdzie kupic 2 silnik ,moze giełda Poznań???
Oki,podjęta decyzja ,cylindry oki ,dokupuje 2 tłoki używane plus komplet pierscieni na wszystkie tłoki.plus głowica używana z moimi wałkami rozżądu i wariatorem.No i jeszcze jedno,wymieniac panewki???
wymieniaj panewki przy takiej robocie sie nie wykosztujesz a motorek moze podziała jeszcze.
Przy 133000 przebiegu panewki powinny być jescze jak nowe, jeśli olej był systematycznie zmieniany. Jeśli są jednak zużyte to i wał także. W takim przypadku robi się szliw wału i zakłada stosowne panewki. Samych panewek nie wymienia się. Mechanik po odkręceniu korbowodu będzie wiedział czy jest OK.