witam,zalozylem nowy bo stary sciebo na calej dlugosci o ok2-3mm,nowy po przejechaniu 10 km to samo,prosze o rade co robic?
witam,zalozylem nowy bo stary sciebo na calej dlugosci o ok2-3mm,nowy po przejechaniu 10 km to samo,prosze o rade co robic?
Oglądnij dokładnie wszystkie rolki.
Któras musi miec luz i moze jezdzic bokami
Ewentualnie, któraś może być już wyjechana
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 02-04-2011 o 11:08
na którejś rolce (kole) jest wykończone łożysko i jest krzywe koło czy tam rolka, co za tym idzie jedna strona koła napiera o wiele bardziej na pasek z jednej krawędzi i dlatego go ścina (będzie się pogarszać jak nie wymienisz) ewntualnie może być tak że (nie wiem jak to jest u Ciebie rozwiązane) ale może być poluzowany np. napinacz i się kosi w stosunku do paska.
panowie a moze ktos mial taki przypadek
Ostatnio gdzieś na forum ktoś zapodał taki temat, tylko że jemu pasek spadał.
Okazało się że rolka napinacza delikatnie szła w stożek.
Dokładnie jak kolega fan Wiedźmina wyżejrolka napinająca do wymiany i najlepiej szybko.
Witam
ja mialem taki przypadek jak Twoj , scinalo mi pasek wielorowkowy , winnym okazal sie napinacz ktory mial luz juz na korpusie ( z tym ze bylo to w 2.4 ) , tak jak pisza koledzy poszukaj luzu na ktorejs z rolek prowadzacych , lub na samym napinaczu . koszt napinacza do 1.9 w porownaniu z 2.4 jest niewielki.
Proponuje dokonac naprawy tej usterki jak najszybciej , gdyz zerwany lub poszarpany pasek wielorowkowy , czesto lubi sie wkrecic w pasek od rozrzadu , a czym to sie konczy chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc.
też myślę że rolka napinająca może być przyczyną
ja mam taka nadzieje,nowy pasek szlak trafil,60 do tylu,terez napinacz ,pasek rolka 230 i jak to niebedzie to to mnie szlak trafi,a kupiony jeszcze przegub wewnetrzy i inee graty za 800,prosze niech to bedzie to![]()
napinacz,rolka ,pasek wymienione,prawdopodobnie napinacz byl przyczyna gdyz byl poprostu skrzywiony,rolka niby stozka nie miala,mam nadzieje ,ze to wlasnie ta krzywizna byla przyczyna,dziekuje koledze Pablo za tanie czesci,