gdzie w ustawieniach FES mam to ustawic kolego ta zgodnosc z win xp
gdzie w ustawieniach FES mam to ustawic kolego ta zgodnosc z win xp
no tak zrobilem a tam mam Ogolne,Skrot,Zabezpieczenia i szczegoly a zadnego FES exe nie ma kolego
klikasz prawym przyciskiem myszy na program czyli FiatECUScan i zmieniasz co chcesz mi FES jak i AD działają na Viście i 7 jak ustawiłem uruchamianie z konta administratora.
Nie klikaj na skrót tylko na aplikacje.
kolego ściągnij najnowszego FES 2.7.2 oraz zainstaluj sterowniki pod VISTE, mam win 7, kabel i FES bez problemu kula.
Najnowszy FES
http://www.fiatecuscan.net/
sterowniki ściągniesz
http://www.viaken.pl/pl/pliki/sterow...o-interfejsow/
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
ktore mam sterowniki wybrac i moze wrzuc zdjecia jak ma byc ustawione w mendzerze urzadzen w viscie i w fes
U mnie FES 2.5 i 2.7.2 na windzie 7 śmiga bez problemu kabelek od viakena niebieski z przełącznikiem (4 pozycje)
Pozdro
Dugi
też mam niebieski kabelek od viakena, ja ściągałem sterowniki Viaken VAG USB KKL , jeśli zaś chodzi o ustawienia w menadżerze i w FES to jest to napisane w instrukcji dołączonej na płytce z kablem. W FES klikasz ustawienia wybierasz zakładkę interfejs a w pozycji typ interfejsu wybierz K-line/VAGCOM, a port COM ustaw taki jak masz w ustewiony w menadżerze urządzeń.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
No mam wszystko zrobione tak jak koledzy piszecie i nie działa moze kabel mam zły
Ten przypadek nie należy chyba do najprostszych. Walczyliśmy z FESem ponad 2 godziny i takie wyniki.
- przyjechałem z moim laptopem i kablem po podłączeniu od razu się połączył z ABS, AirBAG i ECU (czyli złącze w samochodzie ok)
- kolegi laptop na tym samy kablu łączył sie tylko z ABS i AirBAGiem a z ECU samochodu już nie
- na moim laptopie kolegi kabel też od razu łączy się z ECU
- wyczyszczone porty FTCleanem
- latency timer ustawiony na 1
- od nowa zainstalowane sterowniki do kabla bezpośrednio z sieci, i znowu zonk z poduchą i ABSem sie łączy a z samochodem NIE
- jedna rzecz mnie ciekawi bo w tym kolegi laptopie są dwa porty USB i pod jaki bym nie przełączył każy z nich miał ten sam numer. Tak jakby to by było jedno USB tylko pod trójnikiem
- w moim laptopie każde USB ma swój numer i ustawienia, a kolegi dwa porty mają ten sam numer i jak pod jednym zmieniłem latency timer to pod drógim już było zmienione wiec to jest to samo USB. Może FES nie radzi sobie z takiego typu rozwiązaniem USB?
Ostatnio edytowane przez koles_02 ; 11-04-2011 o 20:33
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"