Jak najbardziej plecam tą firmę,mam u siebie FMICA robionego właśnie na zamówienie u nich.
MAREK84-dobry wybór,tylko cena troszke mnie zastanawia,ale ważne że będziesz zadowolony.Jakie wymiary zamawiałeś ??
Jak najbardziej plecam tą firmę,mam u siebie FMICA robionego właśnie na zamówienie u nich.
MAREK84-dobry wybór,tylko cena troszke mnie zastanawia,ale ważne że będziesz zadowolony.Jakie wymiary zamawiałeś ??
Ja chciałem aby rdzeń miał 65x20x7 więc cały IC miał mieć 75x20x7 ale niestety nie mieli materiału na taki, więc zostałem przy rdzeniu 50x20x6,3cm i cały ICek ma 65x20x6,3cm. A Ty kolego zdradzisz swoje wymiary??![]()
Proszę uprzejmie,wymiary to żadna tajemnica: sam rdzeń 630x200x70 i tak jak mówisz ,musiałem poczekać dłuzej by zrobili dla mnie taką szerokość.
Z rdzeniem 650 nie wyrobiłbyś z wejściem/wyjściem po jednej stronie.Jaka planowana i docelowa moc ??
Z mocą nie chce przeginać bo narazie nie chce wymianiać sprzęgła i dwumasu.i nie chce ingerencji w wtrychy, pompe. Wywale EGR i kata, założe nowy IC i chce lightowe 210KM. Myśle że to chyba dla Cinka nie bedzie problemJakiego koloru dostałeś IC?srebrny czy czarny?
Na FMICu spokojnie atakuj 220km,moment wypłaszczyć i przeniesienie da radę.
IC dostałem srebrny tak jak widać na zdjęciach,które umieszczałem kilka stron wczesniej.A to mozna było zamówić malowanie ??
No to w sumie tańszy sposób o którym nawet nie pomyślałem![]()
rybakmj - mnie sie pytał czy chce oryginał czy pomalować na czarno![]()
a napisy też malują?
czyli musieli by dospawać taki kawał rury i wyprowadzić do drugiej strony ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +