W 156 masz takie samo rozwiazanie jak w 146.tych gumowych harmonijek nie dokupisz osobno tylko cala linke bo napewno woda ci sie dostaje przez te uszczelniacze
W 156 masz takie samo rozwiazanie jak w 146.tych gumowych harmonijek nie dokupisz osobno tylko cala linke bo napewno woda ci sie dostaje przez te uszczelniacze
We wszystkich instrukcjach obsługi samochodów jest napisane aby przy ujemnych temperaturach zewnętrznych nie zaciągać hamulca ręcznego (bo może zamarznąć woda zreomadzona na linkach) tylko zostawiać auto na biegu.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ale wy ludzie dziwnie mówicie to aż sie ze złym samopoczuciem jeździ że coś w aucie jest nie sprawne :roll: mnie to cholera jasna trafia nawet jak mi dioda od podświetlenia podgrzewania szyby nie działała ... a ja ręczny zaciągam zawsze tak mnie na prawku nauczyli bo jestem młodym kierowcą i tak robie
Zgadzam się z przedmówcą - staram się by wszystko grało jak należy, chociaż jeśli nie jest się pierwszym właścicielem, a samochód ma już 5 lat, to potrzeba nieraz troszkę czasu i finansów by doprowadzić wszystko do 100% ładu. Niestety jeżdżę po stromych górkach. Kto nie bywa w Beskidzie Wyspowym, nie wie o czym mówię. Dlatego pisanie, że zostawiony samochód na pierwszym biegu nie ucieknie, traktuję z przymróżeniem oka...
Jedno już wiem - bez wymiany linek, raczej się nie obejdzie:/
a mi złpało już dwa razy i powiedziałem "pier... ręczny tylko przy zakrętach" a na postoju to tylko na biegu
do Kosiar- cwaniak jesteś bo w garażu chowasz niuńkę
no tak ale jak czasem stoi pod szkoła czy pod blokiem to też zaciągam ręczny :mrgreen:Napisał adamodg
Mi też dziś zamarzł. Kilka razy przód ,tył i puściło. Mam takie przyzwyczajenie,ze zawsze zaciągam ręczny,a zimą niestety o tym zapominam,ze nie można zaciągać.
A na biegu zostawiac auto? Niby tez to nie jest własiwe...skrzynia biegów cos sie niby z nią robi? Jak myslicie?
skoro kolega z Zegociny to faktycznie spore górki do pokonania !!! /przy okazji pozdrowienia/
Ostatnio wjechalem sobie na kanał i stwierdzilem, ze gumowe pancerze dokończyły swojego żywota.Znajdują sie one na zakończeniu linki /przy kole/ i w miejscu zaczepu linki o cieglo hamulca recznego.Na alledrogo mozna chyba za stowke z groszami zakupic (oczywiście komplet) Co do wymiany - mysle, ze chyba nie jest to trudna operacja.Moze ktorys z kolegow juz takową przeprowadzał?