no myślałem o czerwonym napisie Alfa Romeo![]()
no myślałem o czerwonym napisie Alfa Romeo![]()
Mam dwie możliwości zrobienia orurowania. Pierwsza to ze stali, wszystko wyspawane, polerowane itd itd tylko że średnica zewn. 60mm ścianka 2mm czyli wewn 56.
Druga opcja z alu na kolankach silikonowych, rura 60mm i 3mm ścianka czyli fi wewn 54mm.
Co byście wybrali? Czy 56mm to nie za dużo i nie będzie laga?
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
sprawdz jaką masz średnicę wewnętrzną klapy gaszącej i tym się sugeruj
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Nic nie bedzie. Minimalnie wieksza pojemnosc dolotu. Ja bym bral 54 w alu, zawsze to lzejsze.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Z początku miałem 45mm wewnątrz auto srało sadzą i jeździło jak przytkane, ciężko to się stroiło co Marcin może powiedzieć. Po montażu 55mm auto zupełnie inaczej jeździ, nie wali sadzą, chodzi tak jak powinno wcześniej. Nie czuć tego przytkania się, na testy montowałem też rurę 50mm i również nie zauważyłem żadnych minusów. Ostatecznie zagościła 55mm. Dolot w JTD ma na wyjściu z kolektora ssącego na złączce 57mm po czym zwęża się do 50/51mm i tak idzie do samego końca.
no to powodzenia na strojeniu![]()
alu z złączkami nie będzie tak ładnie wyglądało jak rura w jednej części ładnie wypolerowana..
To ja mam pytanko czy posiada ktoś może schemat orurowania do 147 czy wszyscy robią na żywioł metodą prób i błędów dopasowując na aucie? Znalazłem rysynek z wymiarami na angielskim forum ale niestety w małej rozdzielczości nie bardzo czytelny. Kolin jeszcze pytanko do Ciebie gdzie robiłeś rury gdzieś u siebie w okolicy?
wszyscy dopasowują na samochodzie..
niestety ludzie montują różne wielkości ICeków i co projekt to inne orurowanie..