moim zdaniem da radę to zrobić - patrząc tylko na foto ale czy coś się przestawiło to tylko jak na ramę wiedziesz to się dowiesz.
moim zdaniem da radę to zrobić - patrząc tylko na foto ale czy coś się przestawiło to tylko jak na ramę wiedziesz to się dowiesz.
Nie ma tragedii patrząc po zdjęciu... auto spokojnie do zrobienia. Na pocieszenie Ci powiem że ja ostatnio spotkałem się ze zwierzęciem leśnym zwanym sarną w wyniku czego poszły mi z przodu trzy elementy plus reflektor i ja niestety nie ma z kogo ściągnąć polisy bo franaca się nie ubezpieczyła:p Muszę naprawę pokryć z własnej kieszeni... to dopiero ból.. Nie ze swojej winy a zapłacić muszę![]()
ja kiedyś miałem kolizje prawym przednim bokiem zderzylem się z oplem meriva opel rozbity do połowy poduszki, szyby wszystko wyleciało, a u mnie pękła szyba i troszke przerysowany zderzak i nadkole, całe uderzenie przyjęło koło, i jak się okazało potem (myślałem ze nic sie nie stało) koło przesunęło całe przednie zawieszenie, półoś przesunęła i rozbiła skrzynię, spadł pasek rozrządu i wiecie co się stało... a i do tego blachy pod maską poprzecinały wiązki kabli (nic nie działało w samochodzie...) cały przedni zawias był do wymiany razem z kołyską,
ogólnie ... z zewnątrz "nic takiego się nie stało" a jak zaczeli to "naprawiać" to wyszło jeszcze to .. jeszcze tamto...
koszty naprawy były masakrycznie duże w porównaniu do uszkodzeń zewnętrznych...
szczęście w nieszczęściu -samochód firmowy... (nie AR....)
Więc w tym przypadku można powiedzieć "nie taki diabeł straszny jak go malują..."
co wy ludzie macie z tymi % ?
przy naprawie z polisy OC sprawcy naprawia się do 100% wartości pojazdu przed szkoda !!
i nie trzeba do tego żadnej kancelarii - wystarczy znać swoje prawa i tyle
emilos - w sprawie szkody całkowitej też niestety mam doświadczenie
PW - o $ za zdrowie poszło
PW - o kasie za autko popiszemy sobie jak już będziesz po wizycie rzeczoznawcy
spokojnie i będzie dobrze
ważne że z tobą w miarę ok ( nie licząc tych urazów , o których pisałem na PW )
kolo przesuniete z lewej strony wchadza 3 palce z prawej 1 . drzwi pasazera przednie przesunely sie do tylnich , tak na pierwszy rzut okiem
Proponuję naprawę bezgotówkową w ASO, nie Ty będziesz się męczył z ubezpieczycielem, tylko ASO, a oni już wiedzą co i jak zrobić. Pod warunkiem oczywiście, że nie będzie szkody całkowitej. Możesz zażądać naprawy na oryginalnych częściach.
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
Spokojnie jest to do zrobienia. Gorsze paździerze klepaliśmy. Musisz przekalkulować co Ci się bardziej opłaca naprawiać czy szukać innej
nie chce robic , chce 159![]()
nie tylko trocheserio to nie mam kapusty i mam problem co kupić ,taki drugi bedzie ciezko trafic
. motor nie dawno kupilem i sie z kasy wypłukalem
Ostatnio edytowane przez emiloss19 ; 09-04-2011 o 15:54