Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: zakup GT śląsk

krzychm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kolaś Zobacz post
    I dziwne zachowanie sie pojawiło ponieważ jak ja się nia interesowałem kosztowała 21500 a teraz widocznie hmmm wartośc jej wzrosła ciekawe tylko czym spowodowana
    TO mże względy psychologiczne cena za niska odstraszała potencjalnych nabywców ?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no i se możemy tak pier... o biciu itp
    ale żaden z nas jej dokładnie nie oglądał więc w sumie g... wiemy

trza by podjechać , zobaczyć
    potem jak by wyszło że jest sens brać na komp i miernik lakieru

m.stank2
    Gość

Domyślnie

Oglądałem tą alfe, ale niestety tylko powierzchownie. Przebiegu ma około 180-190tys. km, brak książki serwisowej, auto miało malowane drzwi, skóra dość mocno wytarta na boczkach i dość mocne zarysowanie materiału na drzwiach od strony kierowcy, nie prezentowało się zbyt dobrze, więcej niestety nie jestem w stanie powiedzieć
    Ostatnio edytowane przez m.stank2 ; 11-04-2011 o 13:42

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Przejeżdżam koło tego komisu codziennie do pracy, więc raz się zatrzymałem i pooglądałem samochód. Pan z komisu oczywiście lekko zaskoczony, że podjeżdżam GT, ale szybko wywnioskował, że to jakiś klub Zainteresowany tą Alfą był mój kolega. A oto dlaczego był, a nie jest :

- auto sprowadzone ze Szwajcarii. Oczywiście niczego to nie przesądza, ale wiadomo, że ciężko sprowadzić stamtąd coś w dobrym stanie
    - według tego co twierdzi właściciel było przetarte na całej długości od strony kierowcy. Oczywiście samo przetarcie auta wcale go nie wyklucza, problem jednak w tym, że nawet dla takiego laika jak ja naprawa była zrobiona katastrofalnie. Błotnik na dole przy łączeniu z progiem jakoś dziwnie odstawał, a już sam brak znaczków Bertone świadczy o niechlujstwie wykonującego naprawę.
    - felgi bardzo mocno poobcierane i w zasadzie z miejsca nadają się do renowacji
    - środek bardzo zaniedbany. Oficjalnie przebieg tego samochodu to koło 170 tyś. Porównując środek tej GT z moją, która ma 125 tysięcy przebiegu zastanawiam się kto tym autem jeździł, że aż tak je zaniedbał. Kierownica przetarta naprawdę bardzo mocno, gałka zmiany biegów podobnie, a fotel kierowcy to już w ogóle tragedia:/. Gdybym miał ocenić przebieg auta po zużyciu wnętrza bez zawahania dałbym mu powyżej 250, a może nawet 300 tyś.
    - na plus to, że auto bez problemu zapaliło, sprzęgło chodziło dosyć miękko.

Zaznaczam też, że nie jechałem tym samochodem, bo po prostu szkoda mi było czasu. Kolega prosił żebym podjechał i ocenił czy warto. Po 2 minutach stwierdziłem, że moim zdaniem nie. Auto co prawda bardzo tanie, ale wymaga sporo inwestycji żeby jakoś wyglądało. Poza tym skoro jest tak bardzo zaniedbane na zewnątrz, to podejrzewam, że właściciel zbyt rozrzutny na części nie był... Moja opinia- nie warto.
    Ostatnio edytowane przez Paweł24 ; 11-04-2011 o 13:43

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Ze Szwajcarii auta w zlym stanie? Chyba z Francja lub Wlochami Ci sie pomylilo Idealny kraj na sprowadzenie mocnej benzyny. Uszkodzone sa tam bardzo tanie, ze wzgledu na bardzo wysokie koszta robocizny - chyba o to Ci chodzilo. Szwajcarzy bardzo cenia sobie jakosc.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Przez dobry stan rozumiałem bezwypadkowość lub bezkolizyjność Szwajcarzy cenią sobie jakość- to fakt, tyle, że w przypadku 22 tysięcy za GT (i odejmując od tego prowizję komisu!) mamy idealny stosunek jakości do ceny. Czyli jaka cena taka jakość
    Ostatnio edytowane przez Paweł24 ; 12-04-2011 o 11:31

Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Mieszka w
    PCT/PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

takie małe nawinięcie do
    Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    Błotnik na dole przy łączeniu z progiem jakoś dziwnie odstawał, a już sam brak znaczków Bertone świadczy o niechlujstwie wykonującego naprawę.
    Teraz bite mają bardziej spasowane blachy od składanych w fabryce

krzychm
    Gość

Domyślnie

Dzięki za inforamcje. Chyba jednak zrezygnuje z oględzin auta - tym bardziej, że już alfaholicy oglądali je i odradzają. Pozostaje tylko zbierać kase i szukać czegoś droższego.

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Albo inaczej. Skoro kosztowalo 21, to znaczy, ze sporo mozna ubic z ceny. Poprawki blacharskie mozna zrobic, a kpl tapicerki w dobrym stanie (skora) kupisz za 3 tys zl. Zaczekaj jeszcze, pewnie postoi troche, zwlaszcza, ze to JTS.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

krzychm
    Gość

Domyślnie

No tak, tylko nigdy do końca nie będziesz wiedział jak bardzo auto było skasowane. Wątpie by wszytskie usterki wyszły podczas oględzin i na stacji diagnostycznej - potem to może być już skarbonka do której będziesz ciągle dokładał. Choć z drugiej strony masz racje - że mozna pewnie nieco jeszcze zbic cenę - ryzyk fizyk jak to mawiają