Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Z Fiat Bravo do Alfy145

rahan
    Gość

Domyślnie Z Fiat Bravo do Alfy145

Witam wszystkich. Proszę o poradę czy jest możliwa zamiana silnika w Alfie 145 1.8 Ts na silnik JTD 105 KM z Fiata Bravo. Ostatnio kupiłem Alfę 145 1.8 Ts z uszkodzonym silnikiem (oczywiście zakładałem wymianę całego silnika na inny 1.8 Ts) ale w obecnej chwili mam możliwość kupna całego Fiata Bravo 1.9 JTD po wypadku. Jest to auto mojego znajomego, a stan silnika jest idealny. Zaznaczam że auto jest kompletne czyli jest wszystko do przekładki Moje pytanie - czy jest dużym problemem połączenie wiązki elektrycznej silnika Fiata z resztą orginalnej wiązki Alfy, czy konieczna jest wymiana całego przedniego zawiesznia(wachacze ,sanki, itd.) czy tylne zawieszenie (belka) jest taki same? Dziękuję wszystkim, którzy mi pomogą Pozdr...

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Oj nie wiem, jak z mocowaniami silnika TS i JTD w 145, niech ktoś się wypowie... Ale znajomy robił taki zabieg w Astrze F, i rzeźba była straszna pod maską, do tego wydech, cała elektronika i w jego przypadku hamulce, ale u Ciebie te z 1.8 dadzą radę. Nie wiem tylko, jak ze skrzynią i napędem, trzy da radę podłączyć do piast z TS'a..
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

rahan
    Gość

Domyślnie

Dzięki! Ale ja wszystko mam, slnik z kompem, zawieszenie -wszystko.

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

A może chciałbyś kompletny 1.4 TS w stanie idealnym, ze wszystkim? Jutro jadę oglądać dawcę 2.0 8V, a rzeźba znacznie mniejsza niż w przypadku JTD.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

rahan
    Gość

Domyślnie

Dużo zależy od ceny, ale jeżeli benzyna to 1.8 bez żadnych problemów .

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia