Ale że co ? Że drogo ?, czy że mało ?.
Po co mi przykładowo słoik czy wiadro skoro nawet w malutkim pojemniczku jest tego tyle że na małe zaprawki na długo wystarczy.
Chopiewcześniej zwątpie i polakieruję cały zderzak gdzieś u lakiernika, albo się ten lakier przeterminuje - niż go zabraknie
ot 35 z tych 51 pewnie koszt transportu i tyle![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 16-04-2011 o 21:42
Za 51 zł to się ćwierć litra dobrego lakieru z mieszalnika kupi. Co do zdjęcia cięzko wyczuć ale wygląda na to że się baza od podłoża odwarstwiła a klar jeszcze trzyma to w kupie, albo zostały zamalowane ekstermalne syfy. Spolerować się nie da bo się przetrzesz do bazy i będzie kiszka.(to właśnie wada lakierów dwuwarstwowych). Dobry lakiernik (a raczej taki który lubi się bawić) potrafi to zapylić bez malowania całości. Albo modelarz z areografem
A zaprawianie pędzelkiem na metalicu można sobie darować jeśli chodzi o estetykę.
Co do zaprawki jedź do najbliższej mieszalni lakierów, powinni Ci domieszać![]()
osobiście nie wiem jak można coś takiego "zapylić"...?? myślę że ewentualnie to cały rant obok scudetto do malowania a dalej cieniowanie aby nie było widać znaku ze coś było robione...no ale nigdy nie widziałem aby ktoś z czymś takim do lakiernika przyjechał...ponieważ jest to zbyt mała skaza by się z tym udawać do lakiernika...ja bym zrobił zaprawkę tak jak u siebie na masce i drzwiach
Estetyka...to nie jest wtedy element malowany, lecz naprawa w "domowych" warunkach
z mojej strony eotpozdrawiam
Pojadę jutro z tymi syfami na klapie bagażnika w ramach gwarancji do lakiernika, to podpytam czy zrobią też coś z odpryskiem ... jak nie to będzie zaprawka.
PS. Polecacie jakiś serwis "kumaty" w tych sprawach w Warszawie ?
Autoryzowany serwis lakierniczy to chyba tylko w Carserwisie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Po wizycie w ASO przod mumina zrobiono zaprawke z bazy i bezbarwnego gratis za co spory plus... Ogolnie plus za jakosc obslugi w Carserwis. Po prostu po ludzku .... Przeszkadza to Panu - rozumiemy zrobimy to co sie daoczywiscie zaprawke ja widze ale nic lepszego zrobic sie nie da na szybko. Co do skaz opinia ze to syfy .... Poproszono o decyzje czy naprawiac czy poobserwujemy... Napisano protokul i zgdzilismy sie ze na to jeszcze popatrze zeby bez potrzeby nie lakierowac auta. Generalnie pierwszy pozytyw w ASO