Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa Romeo 166 - Syców

Użytkownik Rowerzysta Avatar bartekalfa166
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie

dziękuję kolegom za odpowiedzi.Byłem dzisiaj obejrzeć tą alfę.....i cóż,,,,,dosyć mocno sie rozczarowałem,zdjęcia to zdjęcia a real to real.Niestety.z zewnątrz jeszcze jak cię mogę chociaż tez oczekiwałem czegoś innego no a wnętrze....masakra. nie wiem czy to wszystkie tak maja ale z tych wszystkich plastików złazi farba/jakby ktoś wcześniej malował to sprayem/skora zniszczona zagłówki inny kolor,wiele rzeczy nie działa.klapa otwiera się na drut który trzeba pociągnąć z zewnątrz. sprzęgło się kończy moim zdaniem/zdaniem właściciela to takie sportowe sprzęgło/tłumik dziurawy/wg. właściciela to sportowy pomruk/no a przede wszystkim silnik........oczekiwałem czegoś więcej od 190 KM.a tymczasem przejechałem się taczką, miałem wiele aut,w tej chwili mam 163KM i moja fura to rakieta w porównaniu z ta alfa.z przykrością to wszystko pisze bo naprawdę strasznie 166 mi się podoba i będę dalej szukał. może się czepiam i jestem zbyt wymagający ale w ogłoszeniu napisane jest ze stan igła i wszystko działa,wiec jeśli ktoś szuka igły niech zaoszczędzi sobie czasu i kilometrów

---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:05 ----------

ah... zapomniałem dodać ze monitory działają /te w zagłówkach/.....ale zmieniarka już niestety nie centralny zresztą te nie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Szukaj, szukaj bo naprawde warto. Jak trafisz na zadbany egzemplarz nie ma problemow z samochodem a jesli chodzi o jazde to ktos kiedys na forum fajnie okresli... "alfa v6 nie jedzie, ona nisko leci" piekielnie szybkie samochody. Niestety trafic na zadbana jest ciezko ale poki co masz samochod wiec sie chyba nie ma co spieszyc. Dla mnie lekko szok jak ktos w rok potrafil zaorac takie zadbane uuto rentgena. no przykro.

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie

też byłem tym zaskoczoczony,bo właśnie oglądałem te foty sprzed roku i nie wierzyłem ze to to samo auto....

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał piotr_c Zobacz post
    Nie wiecie gdzie można coś takiego zamówić?
    Są na allegro gotowe zagłówki z ekranami ale przy fotelach nie wygląda to już tak fajnie jak powinno, widać z resztą w w/w alfie z ogłoszenia :/ według mnie to straszny kicz, lepiej już kupić cal mniejsze monitory i wstawić w fabryczne zagłówki...

Kolego bartejalfa166 jeśli szukasz 166 to musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na odpowiednie ogłoszenie
    Moja w środku wygląda jak nowa, jak ją kupowałem to nie wiedziałem czy nie zdjąć butów na jazde próbną więc napewno wszystkie tak nie mają.
    To że ta alfa nie chciała jechać jak powinna może być winą jakiejs usterki, wystarczy walnięta przepływka albo jakaś awaria LPG i już nie bedzie jechać.
    Najlepiej szukaj bez gazu, a jeśli już musisz koniecznie go mieć to zakładaj sam, są na tym forum ludzie którzy napewno ci w tym pomogą, mało który instalator LPG coś wie o zakładaniu gazu do auta powyżej 150 km, takie są niestety realia i trzeba się z tym liczyc :/
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie lpg

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Są na allegro gotowe zagłówki z ekranami ale przy fotelach nie wygląda to już tak fajnie jak powinno, widać z resztą w w/w alfie z ogłoszenia :/ według mnie to straszny kicz, lepiej już kupić cal mniejsze monitory i wstawić w fabryczne zagłówki...

Kolego bartejalfa166 jeśli szukasz 166 to musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na odpowiednie ogłoszenie
    Moja w środku wygląda jak nowa, jak ją kupowałem to nie wiedziałem czy nie zdjąć butów na jazde próbną więc napewno wszystkie tak nie mają.
    To że ta alfa nie chciała jechać jak powinna może być winą jakiejs usterki, wystarczy walnięta przepływka albo jakaś awaria LPG i już nie bedzie jechać.
    Najlepiej szukaj bez gazu, a jeśli już musisz koniecznie go mieć to zakładaj sam, są na tym forum ludzie którzy napewno ci w tym pomogą, mało który instalator LPG coś wie o zakładaniu gazu do auta powyżej 150 km, takie są niestety realia i trzeba się z tym liczyc :/
    auto bez gazu to słuszna koncepcja.Na takie też sie nastawiłem,mam takiego magika od gazu który z pewnościa sobie z tym poradzi/montował mi gaz już w trzech autach/w tym w range rover 4,8 v8 hse ktory od dwóch lat jeździ bez usterek ,ta alfa mnie skusiła bo wyglad wydawał mi sie atrakcyjny itd..itp..póki co mam moje e 39 /ale niesty robota niemieckiego kowala nie przypadła mi do gustu/ Będe śledził ogłoszenia.Dzieki za posty.

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Dla mnie lekko szok jak ktos w rok potrafil zaorac takie zadbane uuto rentgena. no przykro.
    Witam...
    To rzeczywiście alfa która w tamtym roku należała jeszcze do mnie, i .................aż smutno mi czytać w jakim jest teraz stanie
    Dbałem o nią jak tylko mogłem i auto ode mnie wyszło w stanie SUPER dobrym, wszystko działało, żadne kontrolki się nie świeciły, zawieszenie i silnik w stanie Super (mam gdzieś nawet jeszcze wykres z hamowni na którym bella na gazie miała 192hP a na PB 188hP ), środek mega zadbany, skóry kremowane przynajmniej raz w miesiącu .... itd... (sprzedałem ją przez przypadek wystawiając jako najdroższą na alledrogo .... przyjechał pierwszy kupiec i wziął )
    Normalnie słabo mi się zrobiło jak przeczytałem co się z tą bellą stało

Pozdrawiam

-Rentgen-

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    gazie miała 192hP a na PB 188hP
    Taka różnica nie musi wynikać ze źródła zasilania silnika, raczej z dopuszczalnych różnic między pomiarami.
    Ale skoro miała taki wynik, a traz nie chce jechać to wniosek taki że obecny właściciel zapuścił auto.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 2.5 V6 SW Full FL

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    Witam...
    To rzeczywiście alfa która w tamtym roku należała jeszcze do mnie, i .................aż smutno mi czytać w jakim jest teraz stanie
    Dbałem o nią jak tylko mogłem i auto ode mnie wyszło w stanie SUPER dobrym, wszystko działało, żadne kontrolki się nie świeciły, zawieszenie i silnik w stanie Super (mam gdzieś nawet jeszcze wykres z hamowni na którym bella na gazie miała 192hP a na PB 188hP ), środek mega zadbany, skóry kremowane przynajmniej raz w miesiącu .... itd... (sprzedałem ją przez przypadek wystawiając jako najdroższą na alledrogo .... przyjechał pierwszy kupiec i wziął )
    Normalnie słabo mi się zrobiło jak przeczytałem co się z tą bellą stało

Pozdrawiam

-Rentgen-
    Podesłałem koledze, od którego kupiłeś tą alfę linka do tej aukcji. Pewnie popsuję mu humor.