Strona 63 z 204 PierwszyPierwszy ... 13535455565758596061626364656667686970717273113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Odpinasz dwa zameczki w oparciu ( z tyłu) Demontujesz linkę napinająca lub cały element podpierający plecy. Wsuwasz poduszkę http://www.rallyshop.v10.pl/poduszka...rco,p2692.html Pomiędzy poduszkę a dwa metalowe pręty wstaw jakieś wzmocnienie, coś sztywnego.
    Czy robiłeś to u siebie w Julce?

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Zrobiłem.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Lechtak,
    Wydawało mi się czy pisałeś, że zmieniłeś układ wydechowy na odpowiednio dźwięczący?
    Gdzie kupiłeś/zamontowałeś?
    Diesla też da się podtuningować w tym temacie?

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Nie wiem jak diesel ale 1,7 to tu masz link. http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1516 montowałem sam.

Bacek
    Gość

Domyślnie

Chyba już sobie wszystko poukładałem i dzisiaj zamówię swoją Julkę Ciekawe ile teraz się czeka, dealer mówi że 2-3 miesiące, mam nadzieję, że to jednak będzie szybciej.

Wybieram pakiet sport 2 plus czerwone powiększone zaciski... nie wiecie jaki jest najmniejszy wymiar felgi który na to się da założyć na zimę? Myślałem o 16 na zimę i chyba to mi nie wejdzie. Ceny opon 17 plus komplet felg nie zachęcają a jazda na 18 zimą to pomysł karkołomny, choć pewnie możliwy.

Ostatni dylemat jaki mam to Bose, prawie 4500 to nie jest mało, myślę że za znacznie niższą kwotę zrobię podobne albo lepsze audio. Z drugiej strony trochę się boję zdejmowania boczków w nowym samochodzie. Na jeździe próbnej nie zwróciłem uwagi na audo fabryczne ale chyba nie było źle.

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bacek Zobacz post
    Chyba już sobie wszystko poukładałem i dzisiaj zamówię swoją Julkę Ciekawe ile teraz się czeka, dealer mówi że 2-3 miesiące, mam nadzieję, że to jednak będzie szybciej.

Wybieram pakiet sport 2 plus czerwone powiększone zaciski... nie wiecie jaki jest najmniejszy wymiar felgi który na to się da założyć na zimę? Myślałem o 16 na zimę i chyba to mi nie wejdzie. Ceny opon 17 plus komplet felg nie zachęcają a jazda na 18 zimą to pomysł karkołomny, choć pewnie możliwy.

Ostatni dylemat jaki mam to Bose, prawie 4500 to nie jest mało, myślę że za znacznie niższą kwotę zrobię podobne albo lepsze audio. Z drugiej strony trochę się boję zdejmowania boczków w nowym samochodzie. Na jeździe próbnej nie zwróciłem uwagi na audo fabryczne ale chyba nie było źle.
    Na powiekszone hamulce min. 17" (przejezdzilem zime na 18" i zyje).
    Bose - nawet sie nie zastanawiaj, ZDECYDOWANIE warto. Moze nie jest to polka audiofilska, ale polamane zatrzaski (uwaga: nie do kupienia!!) i prucie nowego auta to szalenstwo...
    Sluchalem std vs Bose, roznica jest powalajaca...

Bacek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Na powiekszone hamulce min. 17" (przejezdzilem zime na 18" i zyje). Bose - nawet sie nie zastanawiaj, ZDECYDOWANIE warto. Moze nie jest to polka audiofilska, ale polamane zatrzaski (uwaga: nie do kupienia!!) i prucie nowego auta to szalenstwo... Sluchalem std vs Bose, roznica jest powalajaca...
    Przejeździłem zimę na 17" w mito (profil 45) i niby się dało ale jak zmieniałem opony to się okazało że 3 felgi do prostowania, 2 minimalnie a jedna już zaczynała się zachowywać tak jak niewyważone koło... mimo że przez zimę maksymalna koncetracja, hamowanie do 3 kmh przy każdym przejeździe tramwajowym...

Co do bose, to miałem je w 147 i dźwięk mi się podobał, bas był w miarę głeboki i nie był przesadzony. Fajnie się słuchało muzyki przy wyłączonym silniku bo niestety w czasie jazdy pomruk diesla kompletnie obcinał basy, jakoś się to zlewało.

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bacek Zobacz post

Ja zamówiłem Giuliettę 30.03.11 i dealer mówił mi, że powinienem sie spodziewać jej w połowie maja (czyli wychodzi okolo 1,5 miesiąca czas oczekiwania), nawet jak bedzie 2 mies. to jest OK. na inne auta czeka sie ponad 3 miesiące

jezeli chodzi o BOSE, to ja sie wogole nie zastanawiałem, gdy uslyszalem jak gra standardowe audio. ZATEM TEŻ ZACHĘCAM do kupienia.

A co ze szklanym, odsuwanym dachem? Zamówiłeś?

-----------
    Piszesz, że opony 17" na zimę są drogie. Jaki to jest koszt?? Bo na mnie bedzie czekać taki wydatek przed kolejną zimą (też zamówiłem powiększone, czerwone zaciski).

Bacek
    Gość

Domyślnie

Z dachu zrezygnowałem. Pewnie w środku jest ładnie doświetlone wnętrze ale przypuszczam że otworzyłbym go ze 2 razy a potem byłby zamknięty. Szkoda że nie ma opcji szklanego dachu nieotwieranego, wtedy powierzchnia szklana byłaby większa a cena prawdopodobnie niższa.
    Zostaje:

5B2-Kolor pastelowy
    6KE-Pakiet Premium 2
    5RJ-Pakiet Sport 2
    212-Tapicerka skórzana
    4SU-Zaciski hamulców o zwiększonych wymiarach lakierowane na czerwono
    452-Siedzenia przednie podgrzewane
    98R-Przystosowanie My Port do montażu nawigacji Tom-Tom
    718-System audio HI-FI BOSE
    717-Radioodtwarzacz CD z MP3 z podwójnym tunerem podwójną anteną 8 głośników
    253-Przednia szyba ogrzewana (obejmuje strefę przednich wycieraczek i czujnik deszczu)
    40Y-Fotel kierowcy i pasażera z regulacją odcinka lędźwiowego
    454-Siedzenie pasażera z regulacją wysokości
    064-Blokada otwarcia drzwi z wewnatrz - Safe Lock
    213-Autoalarm fabryczny

adadzio
    Gość

Domyślnie

bardzo ładna konfiguracja ja wybrałem to co Ty, oprócz Pakietu sport1 i tapicerki łączonej skóra+mikrofibra, oraz dodałem wiele innych "bajerów". m.in. Pakiet widoczność, dach przeszklony elektrycznie otwierany, czy elektrycznie sterowane fotele, itd....

i nie ma Pakietu Premium "2", jest tylko Premium (no chyba, że coś sie zmieniło od 30 marca 2011)