Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Alfa GT [nadaje sie na PL drogi ]

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Noo… z wielką ulgą pożegnałam 15” zimowe Od razu inaczej wygląda.

Jazda na 17” – jak ja daję radę to i Ty dasz. Spoko

No my jakoś nie narzekamy specjalnie, wbrew pozorom nie spotkałam żadnego z kolegów z LDZ w serwisie. Co prawda w życiu nie jeździłam golfem

Tak zadałeś pytanie, że w zasadzie nie wiadomo, co odpowiedzieć… po pierwsze trudno porównywać coupe do nie coupe i golfa do GT... w każdym razie ja mam trudność.

Czy jest niska – jest, bo to coupe. Sirroco też jest niskie. Co się z tym wiąże – nie podjeżdżasz pod wysokie krawężniki i przetaczasz się po wertepach – szutry z dziurami. W każdym razie ja tak robię.

Czy jest twarda – jest, bo to taki typ, sirocco też jest twarde. Na pupie ma być czuć każdy garb.

Czy się psuje – jak każdy używany samochód, wiele zależy jak była dbana, jak trafisz. Na to w żadnej raczej marce z tej półki cenowej nie masz gwarancji.

Zawieszenie – zależy jak jeździsz i po czym. Ale coś za coś. Lubię alfę za przyklejenie do drogi i zakręty + w GT pewną sztywność - nie wiem jak to określić fachowo. Zależy też w jakim stanie ono będzie w dniu zakupu.

Wygląd – bezsprzecznie cieszy. 100P kiedyś tam przyrównał GT do Sofi Loren z czasów młodości. O tyle to było jak strzał w 10, bo podobnie jak Sofia, GT ładnie się starzeje To takie małe, żartobliwe OT. Ale ta linia, 7 letniego (w moim wypadku wozu) nie trąca myszką i nie wymaga żadnej, ale to żadnej korekty
    Ostatnio edytowane przez Majka ; 02-04-2011 o 23:35

simeone
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dejo89 Zobacz post
    planuje zakup alfy GT 1,9JTDM
    Eee, poszukaj GT z V-szóstką

Leonine
    Gość

Domyślnie

tylko kto to utrzyma

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

kolego ja też miałem na początku obiekcje co do alfy bo wczesniej jeździłem wszystkim tylko nie włochem. niestety bardzo trudno znaleźć dobry zadbany egzemplarz. 3/4 jest po ostrych dzwonach z tego względu, ze sa to dość szybkie auta w których lubi ponieść fantazja. chcąc zakupić Gt nie nastawiaj się od razu, że kupisz pierwszą lepszą. jaa obejrzałem kilka wraków zanim znalazłem swoją- 1000 Km od domu, a dokładniej w Niemczech.
    Czy jest niska? hmmm.....miałem vento na glebie -40/-40 i było niżej niż GT na 17". co do psucia się silnika to diesle są bardzo wytrzymałe pod warunkiem, że o niego dbasz a poprzedni właściciel nie katował i robił wymiany płynów itd, na bieżąco.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    dąbrowa górnicza
    Auto
    alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)

Domyślnie

Cytat Napisał 100P Zobacz post
    kolego ja też miałem na początku obiekcje co do alfy bo wczesniej jeździłem wszystkim tylko nie włochem. niestety bardzo trudno znaleźć dobry zadbany egzemplarz. 3/4 jest po ostrych dzwonach z tego względu, ze sa to dość szybkie auta w których lubi ponieść fantazja. chcąc zakupić Gt nie nastawiaj się od razu, że kupisz pierwszą lepszą. jaa obejrzałem kilka wraków zanim znalazłem swoją- 1000 Km od domu, a dokładniej w Niemczech.
    Czy jest niska? hmmm.....miałem vento na glebie -40/-40 i było niżej niż GT na 17". co do psucia się silnika to diesle są bardzo wytrzymałe pod warunkiem, że o niego dbasz a poprzedni właściciel nie katował i robił wymiany płynów itd, na bieżąco.
    Ja jezdżę na 18' w lato-jak po szynach,silnik super-dynamiczny,elastyczny i w miare oszczędny,zawieszenie owszem twarde ale to cupe i te Polskie drogi.Wcześniej miałem bmw316-różnica-przepaść!!a dbać musisz-zwłaszcza o silnik(oleje,filtry i paliwo najlepszej jakości bo to common rail)

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Kolego nie kupuj GT nie ma sensu kup Golfa 5 ewent 6.