Najgorsze jest to ze gdy samochod stoi ubytek wody jest minimalny/znikomy. Jezdze w sumie z tym problemem ponad miesiac i juz naprawde brakuje mi pomyslow wiec w tym tygodniu zabiore sie za nagrzewnice.
Najgorsze jest to ze gdy samochod stoi ubytek wody jest minimalny/znikomy. Jezdze w sumie z tym problemem ponad miesiac i juz naprawde brakuje mi pomyslow wiec w tym tygodniu zabiore sie za nagrzewnice.
U mnie płyn wyciekał spod uszczelki pod jedną głowicą i wysychał na ciepłym bloku, na ziemi nic nie było, a płynu ubywało (około litra na miesiąc) Mam zalany czerwony koncentrat i zlokalizowałem to po pomarańczowych zaciekach.
Obejrzyj dokładnie blok silnika.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
ewentualnie możesz wyjąć filtr kabinowy i zobaczyć z tamtej strony czy nie ma śladów płynu, on jest chyba zaraz przed nagrzewnicą jeśli dobrze mi się wydaje
Gdy podnioslem dywany okazalo sie ze pod spodem kryje sie pelno wody.
Rozebralem alfke i znalazlem w niej cieknaca nagrzewnice.
Pytanie czy nagrzewnica od alfy 164 bedzie pasowac ? z tego co wiem taka do 166 ciezko dostac ?
Znalazlem jedna tu:
http://www.carcooling.co.uk/products...4992-2399.html
Podobnie cenowo Ci wyjdzie jak ktoś Ci kupi w Polsce i wyśle za ok 90zł pocztą (idzie ok 4 dni).
Tutaj masz przykładową nagrzewnicę z wymiarami:
http://moto.allegro.pl/nagrzewnica-a...561058081.html
Róznia się chyba minimalnie wymiarami, ale sam zobacz.
Nagrzewnica jest łatwo dostępna, gdyż schodzi cały czas :-). Kosszt około 100 zł. Na forum jest kolega od którego kupowałem za 100 zł i 2 lata spokój. Odezwij się w dziale sprzedam, tam na pewno ktoś Ci pomoże...
Poznań hurtownie motoryzacyjne nagrzewnica 78 zł. nowa na gwarancji. Wymiana w ASO Nagórscy kpl. z napełnieniem klimy 600 zł.
Jestem po zabiegu, kupiłem nagrzewnice za 95 zł, wymianka u Piotrasa N. i chodzi jak ta lala, zapach sie zmienił, szyby nie parują, a klima chłodzi jak dzika!!! bo sie okazało ze miałem duzo za mało czynnika i cos tam rozszczelnione było...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Zamowilem nagrzewnice od alfy 164 - dowiedzialem sie ze napewno bedzie pasowac.
Koszt nagrzewnicy do 166 w UK to 150 funtow - myslalem ze wyskocze z butow![]()
Jutro juz bede przystepowal do skladania alfki z nowa nagrzewnica.
to trzymamy kciukijesli bedziesz robil sam po raz pierwszy to na pewno sie przyda
a i powiem ci dobrze ale to dobrze ja umyj z zewnatrz jesli jest tlustawa bo swojej nie umylem i jak sie rozgrzeje to smierdzi w aucie takim olejem czy innnym smarem, podobno z czasem to przejdzie no ale narazie jest tragedia, i szyba przednia paruje na tlusto od tego gowna...