Zobaczymy co ty doradzisz poniżej 2 stów
A może będzie drożej, zobaczymy. Ale takie radzenie "na pałę" moim zdaniem jest zupełnie bez sensu.
U mnie auto pali blisko 20 litrów sieki po mieście, byłem na komputerze w ASO i w BOSCH, sprawdzili komputer, spaliny na analizatorze i powiedzieli że auto pali wręcz książkowo i wszystkie podzespoły są sprawne typu sonda, komputer, przepływka, świece, ciśnienie paliwa itp. Nie wierzysz to podeśle Ci wątek gdzie wkleiłem dowód badań z ASO FIAT. Pojechanie na komputer nie rozwiąże od razu tematu, niestety często to są ogrpmne wydatki. Czasami trzeba strzelać w usterkę intuicyjnie.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
a sprawdzałeś czy nie ciągnie lewego powietrza? u mnie objawy były identyczne jak była nieszczelność na wężu odmy podłączonym do kolektora ssącego
159 tbi Ti
Giulietta 1.4 MA TCT
Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V
Odma idzie zawsze przed przepustnicą![]()
Żadna odma nie idzie za z przepustnicą, z tego wynika,że odma nie puści lewego powietrza.A to,że wąż od serwa to dla ciebie odma to twój problem.
Kolego popatrz dokładnie pod maskę TS'a jeden przewód jest podłączony pomiędzy przepływką, a przepustnicą, natomiast drugi wpuszczony bezpośrednio do kolektora ssącego przy którym w dodatku znajduje się zawór zamykający odpowietrzenie w przypadku wystąpienia wyższego podciśnienia w kolektorze ssącym (czasem warto sprawdzić jego stan - gdy się nie domyka też mogą się dziać jaja). Uprzedzając Twoje pytanie - tak jestem pewny że to nie jest przewód do serwa.
159 tbi Ti
Giulietta 1.4 MA TCT
Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V