Po pierwsze to w po odpieciu przepływomierza nie wyskakuje błąd na zegarze (marchewa) tak więc przyczyną może być sam przepływomierz, tak jak koledzy piszą, przede wszystkim diagnoza komp, a jak mechanik nie potrafi to niech znajdzie inna prace, poproś kogoś z twojej okolicy na forum o diagnozę, ja tak zrobiłem (pozdro Wojtek)
Może być kilka przyczyn a nikt z nas nie jest magikiem, no może trochę

mogę tylko powiedzieć że prawie rok temu miałem lekko falujące obr. tak mógłbym to nazwać, przyczyną był przepływomierz który był zasyfiony przez to że zapomniałem o filtrze powietrza. Dodam jeszcze że zaślepiłem też egr, bo moja alfa nie lubi pierdami oddychać.
p.s
Do kolegi na górze, o EGR na forum jest sporo wystarczy wpisać w wyszukiwarce "EGR" i podszkolić się w tym temacie, w skrócie mogę napisać że EGR, system recyrkulacji spalin które wracają na ponowne dopalenie do silnika, przez co silnik ma mniej O2 co za tym idzie, ma mniejszą moc, system ten jest montowany ze względów środowiska co przyczynia się do problemów z eksploatacja pojazdu, nagar który się zbiera w kolektorze ssącym oraz zaworze EGR potrafi uprzykrzyć życie.