nie wydaje mi sie wycieku oleju nie widac . nie dawno olej wymienilem i po wymianie chyba bardziej zaczela kopcic
nie wydaje mi sie wycieku oleju nie widac . nie dawno olej wymienilem i po wymianie chyba bardziej zaczela kopcic
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
Nie musi być widać wycieku. Sprawdź czy czegoś ubywa. W spalinach czuć olej? Jaki kolor ma na zimnym skoro na ciepłym piszesz że robi się dym biały? Jak masz jechać do mechanika to lepiej sprawdzonego.
dzis dokladnie sie przygladalem i zaraz po odpaleniu nie kopci wszystko wydaje sie byc ok dopiero jak zaczyna schodzic z ssania to zaczyna kopcic i przy mniej wiecej temp 70 zaczyna sie robic bialy dym w duzo mniejszej ilosci tak to jest niebieski podobny do dymu z papierosa. z tym ze zaczela kopcic dopiero po ostatniej wymianie oleju oraz kabli jakis tydzien temu wczesniej wszystko bylo ok dopiero jak sie chcialo przyspieszac to lekko szarpalo autem i bardziej kopcila ale to byla raczej wina kabli bo zaraz po wymianie szarpanie ustalo
Ostatnio edytowane przez bykux ; 20-04-2011 o 17:07
A jaki olej wlales? Ten sam co przedtem? Jak dlugo na takim oleju jezdziles? Niebieski dym to bankowo olej. To moze byc uszczelka ale za nim oddasz auto na "operacje" to sprawdzaj ubytek plynow.
od conajmniej 5 lat jeździ na mobilu 10w40 narazie jeździła głównie po mieście od kad zaczęła kopcic i to krótkie trasy więc ubytku nie widac
Pytałem się bardzo wielu z forum mających 166V6TB i każdemu bierze olej. Mniej albo więcej ale zawsze. A może bykux przegapił dolewkę i stąd usterka? ..... Tak jak pisałem, najpierw obserwacja płynów. Zarówno oleju jak i wody. To musi wyjść. Ale zawsze możesz auto pchnąć na warsztat i czekać na rachunek![]()
pisalem że od kad zaczęła kopcic mało jezdzi i głównie po mieście przez weekend będę musial zrobić większe trasy więc teraz dopiero pewnie wyjdzie czy bierze więcej oleju niż zwykle . zawsze na 10 tys km nie musialem dolewać więcej niż litr oleju