Perforacja, to jest wentylacja.
Czyli wiecej + za skóra
Czy gdzieś na forum są statystyki posiadanych kolorów w MiTo? Bo szukałem i znalazłem jedynie szczątkowe informacje na przykładzie wątku czy więcej jest Jule czy Mitusiów. Z obserwacji wnoszę, że najpopularniejsze kolory to czarny, czerwony i biały.
Osobiście polecam do MiTo czerwony metalik - zdjęcia w temacie dotyczącym mojego egzemplarza (link w sygnaturze).![]()
To jest Rosso Alfa, prawda? Smakowy
---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:15 ----------
Coś takiego znalazłem przeglądając ten wątek... I uważam, że Pan Tom Ford chyba spędził za kierownicą tego wozu 10 minut... Ja dostałem Mitusia TCT na 4 dni do testów i efekt taki, że zamawiam właśnie TCT. Przejechałem ok 500km w czasie tych 4 dni, więc trochę poznałem to ustrojstwo. Tak więc po koleji: - Start/Stop wcale nie wkurza w czasie jazdy z TCT, mnie się to nawet podobało. Jechałem w piątkowych korkach z W-wskiej Pragi do Łomianek ok 15-16, więc w środku sporych korków. Co do trwałości, to jeżeli Alfa daje mi możliwość gwarancji na Mito na 4 lata to ja śpię spokojnie, - Od momentu uruchomienia silnika do gotowości jazdy mija ok sekundy, tyle co w czasie normalnej jazdy mija żeby zdjąć nogę z hamulca i nacisnąć gaz. Owszem, jeżeli chcę się przyspieszyć bardzo szybko, to lepiej S/S wyłączyć, - Ruszanie z S/S pod górkę dałem się naciąć raz, każdym następnym razem używałem hill holdera, żeby samochód stał przez ten moment zanim się silnik nie uruchomi, - Skrzynia biegów nie wybiera biegów losowo, wszystko zależy od tego co mamy ustawione w DNA. W N trzyma najwyższy możliwy, w D trzyma zazwyczaj w okolicach momentu obrotowego, A nie testowałemnie było warunków pogodowych. Jeżeli chodzi o opóźnienie skrzyni to takowe występuje kiedy naciśniemy bardzo mocno pedał gazu i kiedy skrzynia musi zredukować na N 2 biegi w dól by sprawnie przyspieszyć. Niestety nie ma chyba na świecie skrzyni która przewidzi co kierowca chce zrobić, - Manetki pracują bez problemów, co prawda używałem ich tylko na D, bo na N to jeździłem kapeluszniczo. Zmiana biegów jest natychmiastowa w obie strony. Wyprzedzałem sporo i gdyby to działało jak Pan Tom opisuje (jet lag) to bym dzisiaj do Was nie pisał. Jakby co, służę informacjami na temat doświadczeń z jazdy TCT. A TopGear... nie pierwszy raz i nie ostatni, za dużo chałtury.
Rosso Alfa - metalizowany.Co do skrzyni biegów TCT - miałem okazję pojeździć testówką i uważam, że osąd Top Gear jest wysoko niesprawiedliwy, a tester uległ presji krytykowania Alf Romeo.
![]()
Rosso Metalizze ładny kolor, pod warunkiem ze świeci słońce i lakier jest czysty.
A, fakt, Rosso Metallizzato to nazwali, opcja numer 5DT/148.
No to jest u mnie na liscie aktualnie 3 kolorow: ten, Blu Tornado i Bianco Gardenia.
Tez sie ciagle bije z myslami czy zamawiac pakiet sport, bo nie wiem czy chce miec 17" fele na W-we. Aktualnie mam takie w protoplascie Mito (GP Sport) i profil 205/45 bardzo boli na dziurawych drogach, w Mito jest 215/45, ale to nie wielka roznica. 195/55 ma wiecej gumy, ale zderzak sport ladnie wyglada...