Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: Ile kilometrów przejechaliscie swoja Alfa.

lukaryte23
    Gość

Domyślnie

kupilem moją alfę 156 2.0ts w listopadzie 2007 z przebiegiem 240tys z włoch zrobilem 23tys i 3 miesiące temu obrucila mi sie panewka wstawilem drugi silnik z przebiegiem 177tys wymieniłem 2 górne wachacze i termostat teraz padła papa od wspomagania i chyba przepływka ale tego jeszcze nie jestem pewien

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Ile razy zdublowałeś koszt zakupu samochodu wydając pieniądze na naprawy
    witam!!!nigdy nad tym nie myślałem ale jeśli wziąć pod uwagę prawdziwy koszt zakupu (ok 5000zł+opłaty) to zdublowałem to sumę 3 razy;//

samochód kupiłem tanio,wszystkie naprawy robię przy niej własnoręcznie,lakierowanie za symboliczną złotówkę u siebie w firmie,pozostaje koszt części zamiennych.

oczywiście nie liczę własnej pracy :wink:

ale warto było,nie żałuję żadnej złotówki wydanej na nią!!!

samochód tak jeździ jak wygląda. DD

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

tdi86
    Gość

Domyślnie

ja kupiłem moją 159 półtora roku temu z przebiegiem 108 tys km serwis w ASO w niemczech obecnie na budziku ma 165 tys km...

Naprawy:
    - pięć wymian wahaczy z przodu (3x lewy górny, 2x prawy górny)
    - 3 razy resetowany system blue and me i wgrywane oprogramiwanie bo sie zwiesił i nie działał
    - lewe i prawe łożyska z piastami z przodu
    - czyszczony EGR i wkoncu wymieniony na nowy i mimo wszystko nie działa pokazuje check engine (bezradny jestem)
    - wymieniona zwrotnica lewa
    - popsuty parktronic (do wymiany cała kontrolka nie czujniki)
    - wymieniony czujnik ABS
    - obecnie jeszcze walczę z alternatorem bo nie ładuje i auto uziemione

Oczywiscie nie liczę wymiany hamulców tarcze i klocki 1080 zł ATE i innych tam co sie nie liczą jak akumulator

Czy jestem zadowolony, cóż, auto wyglada swietnie, chociaż nim raczej staram się już nie jezdzic a raczej patrzeć wczesniej jak jezdziłem niemieckimi autami (seat leon cupra TDI technologia golf 4, BMW 5 e39 i golf 3) to praktycznie jakas gumka do wymiany na 50 tys km czy cos. Niemieckimi autami jezdziłem ostro a alfą bardzo ostroznie i niestety mimo to co chwila cos sie psuje a ceny nawet w porównaniu do BMW są duuuuuże niewiem czemu tak jest, auto nie pali oleju niedobijane, nigdy nie bite, a poprostu mi sie sypie stąd gdy samochód uda się ogarnąć by nic w nim nie było popsute czym prędzej idzie na sprzedaż przykro mi to pisać ale nawet unikam nim jezdzic by sie nie psuł bardziej i raczej częściej go oglądam i nie wyłaniam się poza miasto ze względu na brak zaufania do tego samochodu.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez tdi86 ; 22-04-2011 o 19:20

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Zakupiona 1.5 roku temu z przebiegiem 124 500 km za 8500, przejechane 16 000 km - dziś stuknęło na równo.
    Zmienione: świece, kable, rozrząd kompletny, lewy przedni wahacz, lewe tylne łożysko, naprawa prawego tylnego wahacza, 2x łączniki stabilizatora, wszystkie tarcze i klocki hamulcowe TRW + Mikoda GT, sprzęgło kompletne, akumulator, tylne amorki, usuwanie rdzy od środka, pranie tapicerki po wyjęciu z auta, dorzucony filtr kabinowy, przeszywane mieszki i CB radio. Zalana obecnie Motulem 6100. Suma wydatków jakieś 5000zł, duża część w ASO. Do zrobienia w tym roku pompka sprzęgła, wysprzęglik, sanki do wymiany, siłowniki, zamek i wycieraczka tylnej klapy, ogólna blacharka i konserwacja (czyli jeszcze 2,5 koła), oraz zdobyty 2.0 8V kryptonim "strucel" jako dawca silnika - do drobnego (mam nadzieję ) remontu i pod mody
    Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 22-04-2011 o 20:33
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

jak swoja przelecialem juz 60tyskm. ostatnio zainwestowalem w kompletne przednie zawieszenie od TYW. ogloenie leje paliwo, zmeniam olej i filtry i naprzod:-) a za pare dni licznik pokaze 200kkm