Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 172

Temat: Hej LUBUSZANIE

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Historii nie znam. Żona mi go pokazała, stąd wiem że jest.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Daro ponoć hrabina która mieszkała w pałacu zdradzała męża na lewo i prawi o podobno na tym mostku ją przyłapał.

Zapraszam na zwiedzanie jak już rododendrony rozkwitom wtedy jest na co popatrzeć, o ile dobrze pamiętam to jest jeszcze gdzieś magnolia
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto

Domyślnie

A widzisz i znowu czegoś fajnego się dowiedziałem. Rozkwitnięte rododendrony mam też chęć obejrzeć.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

Czyżby fajne miejsce na zlot??
    Niestety nigdy nie byłem w tam w parku ale wiele dobrego słyszałem, więc czas nadrobić zaległości.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Miejsce dobre ale czy nas tam by wpuścili to już inna bajka. Park jest zabytkowy więc trzeba by ogarnąć pozwolenia itd.. kto wie może i coś da się z tym zrobić. Jest jeszcze inna opcja, skorzystanie z parkingu pod szkołą i ewentualny grill na jej terenie (hehe wiem to dość dziwnie brzmi ale... sami zobaczcie)

i właśnie jak się patrzy za tą fontanną jest kawał "łąki" za rzeczką

Temat myślę że do ruszenia ale jednak zostawiłbym go na okres wakacyjny by zmontować większy zlot niż 5 samochodów Póki co mamy II Lubuski Zlot Alfaholików
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 26-04-2011 o 22:27
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto

Domyślnie

O tak w Ośnie mam nadzieję że się spotkamy. O której planujecie być przejazdem w Żaganiu.

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Ja będę +/- 8:30 ale prawdopodobnie będę jechać przez Żary, droga lepsza, nie ma fotoradarów tyle co od Żagania do Nowogrodu Bobrzańskiego i ogólnie szybciej się jedzie Poza tym nie przepuszczę przegonienia belli po autostradzie, raz na jakiś czas trzeba przewietrzyć silnik

Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto

Domyślnie

To spotkamy się w ZG

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Witam wszystkich
    Otóż od 2 miesięcy jestem szczęśliwą właścicielką swojej pięknej Alfy Romeo 147 TS 1,6 105 KM
    Przejechałyśmy razem 1700 km .
    Każdy na początku odradzał i mówił ,, kup golfa,, ale tak jak na początku mówiłam że będzie Alfa i koniec! Swojej wymarzonej szukałam praktycznie wszędzie.
    Zwiedziłam kilka komisów w których można było spotkać perełki z przebiegiem 99 tys , 130 tys a w środku wyglądała na 400 tys.
    Kilkanaście które były sprzedawane przez prywaciarzy, jedna byla tak idealna ze kiedy właściciel chciał ja otworzyc klamka została mu w ręce -,-
    Najgorsze bylo to ze pojechałam za jedną 470 km w jedna stronę bo na zdjęciach byla w stanie bdb gość przez tel niby nie owijal w bawełnę, kiedy juz pojechałam na oględziny wysiadła z samochodu ze łzami w oczach i wściekła jak osa.
    Maska byla porysowana miała pełno odprysków, drzwi od kierowcy były wgniecione wychodziły na nich ogromne pęcherze z rdzy, w środku pełno sierści, na dywanikach popiół od fajek. A pod maska... zgroza silnik cały zafajdany olejem autko chodziło jak stary traktor ( nie wiem jak można do takiego stanu doprowadzić Alfe) Żeby było ciekawiej autko cały czas jest użytkowane, żona do pracy jeździ, tylko problem w tym ze pod płotem stała bo aż trawa była tam tak wygnieciona między felgami trawska pełno no ale przecież żona jeździ... Powiedziałam Panu co o tym wszystkim myślę i pojechałam po jakis 15 min zadzwonił wielki właściciel z propozycją ze on juz nie chce za Alfe. 9,700 on ja za 5 tys odda w dobre ręce.
    Po tym incydencie myślałam ze juz swoje Alfy nie znajdę jednak po 2 tygodniach codziennej jazdy znalazłam swoja piękna Alfe. Przynajmniej śpię w nocy spokojnie bo wiem ze nie jest spawana z 3 innych
    Kupilam ja z Niemiec od starszego goscia którego bardzo dobrze zna moj wujek ponieważ mieszkaja obok siebie juz kupę lat.
    Miała być trochę inna, zawsze marzyła mi się czerwona no ale cóż mimo wszystko i tak ja Kocham!!
    Nie ma sensu bać sie tych pięknych aut, wiadomo ze jak sie dba tak się ma! Pierwsze co jak tylko juz Alfa na Ziemie lubuską przyjechała zawitała w serwisie gdzie wymieniono rozrząd, olej, filtr itd.. w lipcu czeka mnie zawieszenie

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Alfoholików.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

Kamcia gratuluję zakupu i życzę samych pozytywnych wrażeń podczas użytkowania. Miłość z alfą nie jest łatwa i tania ale warto .
    pozdrawiam
    Kynium (Krzysiek)

Ps. Wklej jakieś fotki. W końcu to nowa sztuka na naszych drogach.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia